Прво појачање ЖКК Војводина Тина Селаковић

Кошаркашице Војводине ће, како ствари стоје, у нову сезону ући са знатно измењеним саставом.
23
Фото: ФИБА

Након одласка две понајбоље играчице Саре Лумис и Владане Вујисић, која је појачала Арт баскет, клуб је реаговао довођењем Тине Селаковић, коју тренер црвено-белих Александар Јовановић види као једну од најбољих на позицији крила. Иза Селаковићеве је одлична сезона у Вршцу – за 34 минута по мечу просечно је бележила 16.8 поена, 8.3 скока и 1.6 асистенција, уз индекс корисности од 21.1, што су бројке које дају одговор на питање зашто је Тина била велика жеља Јовановића неколико сезона.

– Одлука је била једноставна и нисам много размишљала, а највише од свега ме је привукла Јадранска лига коју Војводина игра. Из искуства које имам из претходне сезоне, овај тим био је изузетно тежак и чврст ривал са веома квалитетним играчицама у саставу и верујем да су могле да остваре и бољи резултат на крају и уђу у једно од финала купа или домаћег првенства – рекла је Селаковићева.

Испред Војводине у минулој сезони били су Арт баскет и Црвена звезда, па ће управо битка са та два тима бити највећи изазов и за Тину.

– Нијансе су одлучивале у борби за трофеје, а управо те нијансе праве разлику између најбољих. Како бисмо поправиле резултате идуће године потребно је да будемо максимално посвећене, вредно тренирамо, унесемо много енергије и уз мало среће успех ће бити загарантован. Трудићу се да на све начине допринесем екипи да остваримо заједнички циљ, али не бих о начинима на који ћу то урадити, јер није на мени да причам о својој игри. Места за индивидуални напредак увек има и свако слободно време треба максимално да се искористи за побошљање одређених сегмената.

У прошлој сезони Селаковићева је у Вршцу била део екипе која је играла изразито нападачки оријентисану кошарку, са доста шутева за три поена и брзим решењима, што није филозофија игре којом се руководе Новосађанке.

– Мени више лежи модернији стил кошарке, јер је потребно да константно брзо размишљаш. Што се споријег ритма тиче, то је начин игре у којој се мање греши и понекад је и добро окренути се таквој тактици. То свакако није нешто на шта не могу да се навикнем.

 

Тина је била део млађих категорија репрезентације Србије, а 2021. лето је провела са нашом сениорском селекцијом на припремама за Европско првенство и Олимпијске игре.

– Тај период ћу памтити по томе што сам стекла много искуства и научила доста корисних ствари које су ми помогле да се развијам на терену, али и ван њега. Много ми је драго што сам радила са играчицама које сам до јуче гледала на телевизији. Све девојке су маскимално посвећене томе што раде и свака од њих има нешто што је издваја од других, тако да је то била велика част. Све што сам научила тамо успела сам да применим у наставку каријере – навела је Тина Селаковић.

        В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести