Радоњић: Чека нас тежак меч против Басконије

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да ће његов тим покушати да одигра добру такмичарску утакмицу против Басконије у 26. колу Евролиге.
Dejan Radonjic
Фото: Фонет/А. Барда

Црвено-бели сутра од 19 сати играју утакмицу против Басконије на госотовању, на којој поново неће бити квартета странаца Ленгстона Хола, Лендрија Нока, Дуопа Рит и Кина Колома.

"Још једно тешко гостовање, још један тежак меч у околностима у којима се и даље налазимо. Волден је ту са нама и помоћи ће нам макар да проведе мало времена на терену. Видећемо колико ће допринети, али то у овом тренутку није приоритет, важно је да је са нама, сачекамо ће неко време да дође до нивоа који нам је потребан", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Басконија има скор од 12 победа и 13 пораза, док је Звездин учинак 7-18.

"Екипа Басконије у борби за Топ 8, с обзиром да има још довољно времена до краја лигашког дела, сигурно траже своју шансу и по играма које су показали сигурно да припадају борби за саму завршницу. Екипа која је у одличном статусу, последње три утакмице су добили, сваку убедљивије од оне претходне (Жалгирис, Реал у Мадриду и Химки у Москви), свесни смо да нас очекује добра екипа са великом квалитетом и тежак меч“, рекао је тренер црвено-белих.

Басконија се налази у одличној форми, игра изванредно у последње време и биће јако тешко у Виторији, сматра капитен Бранко Лазић.

"Уосталом, свако гостовање Басконији је тешко. Очекујем да ми направим искорак, враћа нам се Кори Волден који додуше неће моћи у пуној мери да нам помогне, потребно је време. Очекујем свакако напредак у нашој игри, без обзира што нисмо имали пуно времена да се припремимо за ову утакмицу. Одлазимо у Виторију са жељом да одиграмо добро, јачи за тог једног играча и у том делу очекујем искорак“, рекао је Лазић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести