Радоњић: Уз велику подршку да победимо и освојимо трофеј

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да очекује тежак меч против Будућности у мајсторици финала плеј-офа АБА лиге, али да се нада да ће његов тим одбранити домаћи терен и освојити титулу.
Dejan Radonjic
Фото: Фонет/А. Барда

Мајсторица финала игра се сутра од 20.30 сати у дворани "Александар Николић" у Београду.

"И ми и Будућност смо добили мечеве на свом паркету. На нама је задатак да одбранимо терен и дођемо до трофеја. Читаве сезоне била је борба за позицију на табели, били смо први и то нам је донело могућност да на свом терену дођемо до циља. Свесни смо чињенице да играмо против квалитеног противника и да нас чека тежак задатак. Мечеви су били добри и интересантни за гледање. У сутрашњем мечу је битно да направимо искорак у сегментима игре у којима нисмо били добри, да будемо коцентрисани. Мишљења сам да то можемо да одрадимо", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Радоњић је истакао да ће укупан квалитет бити важан јер то захтева противник какав је Будућност.

"Имају квалитет на свим позицијама, задатак да је исконтролишемо тај квалитет. Мораћемо да одреагујемо, концентрација мора бити на максимуму. Јасно је да морамо одиграмо добро да добијемо меч, да имамо стабилност у игри како бисмо контролисали меч и победили", рекао је Радоњић.

Осврнуо се на подршку навијача која су оба тима имала у претходним мечевима.

"Сви знамо колико је то значајно за нас. Ником није било пријатно што смо дуго играли у амбијенту изазваном због короне. Имали смо прилике да играмо пред навијачима, подршка је значила у Пиониру, као што је екипи Будућности значила у Подгорици. Очекујем да добијемо још једну велику подршку, да нас навијачи бодре и помогну да сви заједно дођемо до још једне победе", истакао је Радоњић и додао да је здравствена ситуација слична као и пред меч у Подгорици.

Капитен Бранко Лазић очекује победу.

"Нема шта много да се каже, пета је утакмица, последња у серији. Очекујем од целе екипе да дамо свој максиму и да изађемо на терен и добијемо утакмицу", рекао је Лазић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести