Ребрача: Превазишли смо циљ за прву годину

Председник Кошаркашког клуба Војводина Жељко Ребрача говорио је о краткорочним и дугорочним циљевима црвено-белих, који тренутно заузимају треће место на табели Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и у последња три кола чекају кикс водећег двојца, како би се изборили за АБА 2 лигу.
1
Фото: Ф. Бакић

Такав резултат изнад је очекивања Новосађана, који су у уводној сезони петогодишњег циклуса пажњу посветили финансијској стабилизацији.

– Да бисмо враћали дугове, доста смо скратили buyet, али смо поставили систем у млађим селекцијама – од кадета, јуниора... Иако никада нисам у потпуности задовољан, можемо да будемо океј са оним што смо до сада урадили. Краткорочни циљ нам је АБА 2 лига. Видећемо да ли је то изводљиво ове сезоне. Позитивно је и то што је генерални спонзор на видику. Надам се да ће и то ускоро да буде решено – навео је Ребрача.

Према речима легендарног кошаркаша, од тог момента ствари би требало да крену набоље.

– Војводина ће после тога да иде само узлазном путањом. Нови Сад је други град по величини. Заслужује кошарку на највишем нивоу. Против Спартака је био пун Спенс. Препознаје се рад, али то није крај. Треба да наставимо даље и засучемо рукаве. У Војводини смо покренули одређене програме. Желимо да дамо пример да нешто може да се уради у том правцу. Имамо један од четири најмања buyeta у лиги, па смо у врху табеле. То значи да се може, када се постави систем. База мора да се направи, она је у Војводини огромна.

Све наведено доказ је да новосадски клуб размишља свеобухватно и дугорочно.

– Крајњи циљ је АБА лига. То треба да јуримо. Оно што смо зацртали за прву годину, то смо и испоштовали, на некин начин и превазишли. Доста смо стабилизовали финансијски део, пошто је 70 одсто дуга враћено. Остало је још нешто мало да се ту среди. Град је много помогао, иницијално Милош Вучевић, док је био градоначелник. Имамо подршку и од још неких људи. Дали су максимум. То су Бојан Терзин, “Галенс”, “Техноунион”, као и члан Градског већа за спорт Огњен Цвјетићанин. Без њих ништа не би било урађено. Препознали су спортске циљеве које смо поставили и идемо правим путем. Није лагано са дугом који смо затекли – закључио је Жељко Ребрача.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести