Репрезентативци Србије у баскету тренирају на новом кошаркашком терену

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас репрезентацију Србије у баскету три на три на преподневном тренингу у Леденој дворани Спенса, где је уз подршку ресорног секретаријата постављен нов кошаркашки терен намењен за спортске припреме у кошарци и баскету.
с
Фото: Покрајинска влада

На основу уговора о реализацији посебног програма,  који су потписали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Кошаркашки савез Војводине, Секретаријат је за овај кошаркашки терен издвојио 1,5 милиона динара.

„Наши репрезентативци у баскету заиста заслужују све услове које смо им обезбедили заједно са Кошаркашким савезом Војводине. Секретаријат је за овај пројекат, односно набавку кошаркашког терена, издвојио средства како би наши баскеташи могли да имају све што им је потребно за тренажни процес“, истакао је Баста изразивши уверење да ће нас наши играчи обрадовати новим одличјима.

Он је нагласио да Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Градом Новим Садом и Републиком, подржава репрезентацију Србије у баскету, која је годинама међу најбоље рангираним тимовима на Фибиним листама.

Репрезентативац Дејан Мајсторовић рекао је да припреме уочи турнира у Београду теку веома добро и да су играчи у одличној форми.

„Сви се са својим екипама припремамо већ од јанура и фебруара за сезону. Ово је треће или четврто окупљање репрезентације ове године. Спремамо се за Светско првенство и циљ нам је да освојимо медаљу, а пре тога имамо турнир у Београду, на Калемегдану, који је последње уигравање пред велико такмичење“, истакао је Мајсторовић. Он је захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на обезбеђеним условима за рад, јер се тренинзи сада одвијају на подлози на којој се играју турнири. Услови су, како је рекао, сјајни и сви су мотивисани да се добро спреме за предстојеће првенство.

Одлуком Фибе, Светско првенство у баскету три на три биће одржано крајем јуна у белгијском Антверпену.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести