Шакота пред Асвел: Да се упустимо у борбу и играмо паметно

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота пред меч 18. кола Евролиге против Асвела, рекао је да његов тим мора да одигра паметно и борбено.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Физички изузетно снажна екипа. У сваком дуелу, од плејмејкера до центра, све је било у контакту. Користили су велику енергију, често се мења петорка. На крају тај први меч у Београду и завшили су на тај начин са две блокаде, скоковима… Ми треба да се упустимо у борбу, да покажемо да можемо да се носимо, да одговоримо скоком. Да заштитимо свој кош на прави начин и да играмо паметно у нападу", рекао је Шакота за клупски сајт.

Он је говорио и у каквом стању налази екипа пред дуел са француским тимом.

"Дошли смо до игре, имаћемо проблем са другим плејмејкером неко време. Филип Човић није тренирао неко време, Чарлс још увек није ту. Проналазимо и нека друга решења у нападу, али никада се не зна, како це на пример реаговати Асвел након два пораза. Најјача су екипа Француске, имају карактер. Тренер није био ту, болестан је две утакмице и сигурно ће реаговати", закључио је Шакота.

Кошаркаш Марко Јагодић Куриџа истакао је да црвено-бели меч против Асвела дочекују са дозом самопоуздања због серије добрих резултата, али да неће бити лако.

"Период адаптације је прошао, захвалан сам свима у клубу, играчима, тренерима, људима у клубу на свему што су уцинили за мене, јер је све то брзо прошло. Уз све то, током тог периода, победили смо неке велике утакмице и то даје још бољи утисак, и утиче на наше самопоуздање. Хвала и нашим навијацима на топлом дочеку", а потом се осврнуо на утакмицу против Асвела:

"У добром смо периоду и свакако би било јако добро да се и тај меч добије. Неце бити лако, одлицна су екипа, али правимо неки наш план како би могли да додемо до резултата у том мечу. Нико се није наиграо тамо у Лиону, играју чврсто са много контакта, пуно офанзивних скокова. Сигурно ћемо морати како се то каже да „поставимо тело“ и ако уђемо у неку егал утакмицу имаћемо нашу шансу. Гледао сам прву утакмицу и анализирали смо је као тим, свакако да ћемо морати да променимо неке ствари у односу на ту прву утакмицу“, рекао је Јагодић Куриџа.

Меч између кошаркаша Асвела и Црвене звезде игра сутра од 20.45 у дворани "Астробал“ у Лиону.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести