Шакота пред Ефес: Оваква утакмица је прилика да уживамо

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је да његов тим у 22. колу Евролиге очекује тежак меч против лидера такмичења Ефеса, али да ће сусрет бити прилика за уживање.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота

"Очекује нас меч против екипе која је најбоља у Евролиги, која је највише показала и која у свом саставу има играча који тренутно прави разлику и игра фантастичну кошарку. Оваква утакмица је прилика да уживамо, да гледаоци гледају лепу и квалитетну кошарку. Без обзира на све речено о екипи Ефеса, ми имамо и наше амбиције. Припремићемо се за ову утакмицу, борићемо се и уз цврсту одбрану и подршку можемо до резултата без обзира на то да је Ефес попуњен на свим позицијама са најмање са два играча", рекао је Шакота за клупски сајт.

Црвено-бели за овај сусрет неће имати на располагању повређене Филипа Човића и Марка Јагодића-Куриџу, а капитен Бранко Лазић истиче да ће утакмица бити тешка, али да нико није непобедив.

"Ефес је показао и ове и прошле сезоне да је изузетно јак састав, играју одлично. Долазе након прве победе над Реалом у Мадриду после 15 година, и то без неколико важних играча у свом саставу. И то говори колико су добри ове године. Али нико није непобедив. Под условом да се придржавамо плана, да играмо одбрану до крајњих граница и наравно уз наше навијаче и подршку, ништа није немогуце. Зна се од кога креће све, Шејн Ларкин се наметнуо као лидер те екипе и игра сјајно ове сезоне, али сви остали поцев од Васе Мицића, па до центара. Сви заједно чине тим који је први кандидат за освајање титуле ове сезоне" , рекао је Лазић.

Меч између кошаркаса Црвене звезде и Ефеса игра се сутра од 19 сати у "Штарк арени".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести