Обрадовић нови тренер кошаркаша Црвене звезде:Део сам овог клуба

БЕОГРАД: Нови тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је да му је указана велика част, да је свестан очекивања навијача и да је спреман да их испуни.
obradovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Некадашњи трофејни капитен црвено-белих и освајач бројних медаља у дресу репрезентације потписао је уговор на две плус једну сезону.

Указана ми је велика част. Хвала председнику Небојши Човићу на поверењу, сматрам себе делом Звезде и њене историје. Мислим да сам као играч и као личност и као тренер свих ових година заслужио да будем тренер Црвене звезде. Спреман сам да издржим све што носи овај клуб, одговорности и очекивања навијача и спреман да их испуним, рекао је Обрадовић на промоцији на Малом Калемегдану, где је на поклон добио дрес са својом "шестицом".

Он се захвалио менаџеру Мишку Ражнатовићу, који је, како је рекао, направио велики "напор" да би преузео Звезду, а потом се осврнуо на то како ће изгледати Звезда под његовом командом.

Играћемо агресивну, модерну кошарку на обе стране терена. Нисам само одбрамбени тренер, модерна кошарка захтева да се игра на оба краја терена. Главни циљ је да направимо што компететивнију екипу за тежак распоред који носе Евролига, АБА лига и српска лига. Имамо уверења и обећања да ће клуб то подржати, свима је у интересу да представљамо клуб и Србију на најбољи могући начин, истакао је Обрадовић.

Његов први асистент биће Микица Богићевић с којим сарађује 14 година, док ће кондициони тренер бити Душко Марковић, са којим ради већ деценију.

Бивши капитен црвено-белих на клупи је наследио Драгана Шакоту.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести