Ђорђевић сутра саопштава тим, у среду репрезентација путује на ЕП

Коначан састав репрезентације Србије биће саопштен дан пре поласка за Истанбул у среду, где ће "орлови" играти групну фазу Еуробаскета.
aleksandar djordjevic
Фото: Youtube Printscreen

Последњи тренинг српски кошаркаши пред одлазак у Истанбул на Европско првенство одржаће сутра, када ће селектор Александар Ђорђевић саопштити имена 12 играча, који ће поред бројних пехова покушати да остваре добар резултат.

Припреме је средином јула почело 17 играча, а због повреда су отпадали Марко Симоновић, Мирослав Радуљица и Милош Теодосић. Немања Недовић је недавно санирао повреду рамена, због које није одиграо ниједан пријатељски меч, док Николе Калинића због болова у леђима није било на терену на турниру Акрополис. И Бранко Лазић је  паузирао због повреде рамена, али је наступио на утакмици против Грчке у Атини. Да ли ће састав за ЕП одредити лекари или селектор остаје да се види, тек домаћа кошаркашака јавност са нестрпљењем и зебњом то исчекује.

За лет у Истанбул конкуришу: Стефан Јовић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Бранко Лазић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Милан Мачван, Владимир Штимац, Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.

Прву утакмицу на ЕП, 1. септембра, наша репрезентација игра са Летонијом, у суботу са Русијом, а затим са Турском (4. септембра), Великом Британијом (5. септембра) и Белгијом (7. септембра). У осмину финала пласираће се четири најбоље екипе из групе.

С. Р. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести