СЕЛЕКТОР КАНАДЕ СЕ ПРИСЕТИО ПОРАЗА ОД СРБИЈЕ Услови нису били равноправни

Селектор Канаде Ђорди Фернандез истакао је да његов састав није имао равноправне услове, као Србија, од које је изгубио у полуфиналу Светског првенства.
Djordi Fernandez
Фото: FIBA

Шпански стратег преузео је канадски национални тим овог лета, имао веома квалитетан састав предвођен НБА звездама, али је морао да "положи оружје" против "орлова", који су одиграли изузетно и пласирали се у финале. 

– Изгледали смо врло уморно и Србија нас је надиграла. Били смо веома лоши дефанзивно. Имали смо 24 сата да одморимо, Србија 48. Путовали смо из Индонезије, а лет је трајао четири и по сата, уз сат времена разлике због промене временске зоне. Србија није путовала. На крају, све то утиче, јер се умориш. Услови нису били равноправни, али су они имали план – да зауставе Шаија Гилџез-Александера. Урадили су добар посао, надиграли нас. Моји момци су играли јако, само нисмо играли паметно – рекао је Фернандез у интервјуу за "Баскетбол Сфер".

Касније је Канада у борби за бронзану медаљу надиграла САД и освојила прво одличје на великим такмичењима после 87 година и једино, када је у питању Мундобаскет.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести