Селектор кошаркаша Србије Пешић пред старт Мундијала: КАО ЗАПЕТЕ ПУШКЕ СМО!

Кошаркашка репрезентација Србије имала је и медијске обавезе дан пре званичног старта Мундобаскета, односно два дана пре свог премијерног меча.
s
Фото: Youtube printscreen/ Sportskacentrala.com

У четвртак је обављено и званично фотографисање тима за ФИБА, уследила је и конференција. Обратили су се јавности Светислав Пешић и Богдан Богдановић.

На јутјуб снимку ФИБА можете и пратити обраћање уживо. Наступ Србије најавиће селектор Светислав Пешић  и капитен Богдан Богдановић .

- Узбуђен сам што сам овде, тешке су припреме, али срећни смо што смо ту и не можемо дочекати старт такмичења. Знамо шта треба да радимо. Срећан сам што смо ту, спремни смо - рекао је на почетку Богдановић. 

Упоредио је и своју улогу са оном у Атланти.

- Мислим да играм на исти начин, само са више минута на терену, улога је слична. И у Атланти ме играчи тража, само су другачија и правила игре. Овом тиму доносим искуство, велика је ово прилика, ту је притисак, али не би требало да утиче на игру. Чекају нас три екипе за које се спремамо озбиљно, имају лепу прилику да се представе свету и представљају своју државу. Али ми и смо ту, зато се радујемо овом изазову - закључио је Богдановић.

 

Онда се обратио Пешић.

Најавио је и прву утакмицу, против Кине. 

- Прва утакмица је увек најважнија, за оба тима, играли смо пријатељски меч пре неколико дана, знамо да нас чека добра и добро организована екипа. Увек су велика очекивања од Србије на турниру, прво је важно да направимо добар резултат у групи. Онда иде друга фаза и ту се ништа не мења у приступу. 

Још једном је потврдио примарни циљ, да се екипа пласира на Олимпијске игре, које ће се наредне године одржати у Паризу. 

Онда је почео и део на српском.

- Знате како, никад довољно времена. О проблему увек може да се прича, али треба узети као изазов. Како решавати такве ситуације са бројем дана припрема, са свиме што то доноси и односи. Да све претворимо у изазов - то је мотивација. То вуче напред, сви смо разумели да сваки дан треба да буде искоришћен на најбољи могући начин. То се могло видети, чути, осетити. Играчи су дали огроман допринос. Све је на добром нивоу, имали смо сјајне услове у Пазови. Припреме су прошле без превеликих повреда, дешавале су се неке повреде играча због којих ми је много жао. Али то је сада већ далека прошлост. Све је било доста добро, играчи су све прихватили, како желимо да радимо. Ми смо ту због њих, покушаћемо и ми да се адаптирамо на њихове могућности, физичке и менталне. То је велики изазов, не само за мене, већ за све тренере. Сви смо као запете пушке и једва чекамо да почне првенство. 

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести