ХЕРОЈ БОРИША СИМАНИЋ: Из дана у дан сам СВЕ БОЉЕ, почео сам да ходам и да једем, ПЕТ ДАНА НИСАМ ЗНАО ЗА СЕБЕ

БЕОГРАД: Српски кошаркашки репрезентативац Бориша Симанић изјавио је да је саиграче бодрио порукама на Светском првенству у Манили и додао да се из дана у дан осећа све боље, преноси РТС.
s
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Симанић је повређен 30. августа током утакмице против Јужног Судана у трећем колу Мундобаскета, када га је под кошем, лактом у пределу бубрега, ударио противнички играч Нуни Омот. Српски кошаркаш је одмах после утакмице подвргнут операцији, али је после компликација у постоперативном току морао на још једну операцију током које му је одстрањен бубрег.

Србија је на СП освојила сребрну медаљу, пошто је у недељу у финалу поражена од Немачке 83:77. Навијачи су синоћ испред Скупштине града Београда дочекали сребрне кошаркаше, а највећи аплауз је добио Бориша Симанић.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Одлично сам стварно! У почетку је било баш незгодно. Из дана у дан је све боље. Почео сам и да ходам и да једем, тако да се надам убрзаном опоравку, рекао је Симанић за Први програм Радио Београда.

Он је објаснио како је изгледала комуникација са саиграчима током СП.

Пошто сам имао две операције, практично пет дана нисам знао за себе. Нисам имао ни телефон. Када сам првом приликом успео физички да дођем до мобилног, послао сам им поруку и то их је стварно много морално подигло. И мени су значиле те њихове победе, тако да смо се на тај начин међусобно допуњавали. Пратио сам их преко мобилне апликације, навео је српски кошаркаш.

Симанић је одговорио и на питање да ли постоје назнаке о евентуалном повратку на терен.

За сада не знам много. Наравно, могуће је да опет заиграм. Знам само да три месеца не смем ништа да радим. После тога треба да се бубрег... Очекују ме анализе под физичким напором и онда ћемо све знати после тога, закључио је Симанић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести