Сјајна партија јуниора КК Војводина: Агоч срушио лидера

Више нема непоражених екипа у јуниорској кошаркашкој лиги Србије, након што је Војводина, предвођени одличним Стефаном Агочем, савладала ужичку Слободу.
Р. Хаџић/ Стефан Агоч у акцији
Фото: Р. Хаџић/ Стефан Агоч у акцији

Наиме, лидер првенства је на Спенсу убедљиво поражен (88:74), а изабраници Александра Гака су показали да, када им се прикључе првотимци Агоч и Кумовић, имају респектабилан састав, који је нанео први овосезонски пораз Ужичанима.

- Одиграли смо добру утакмицу, а кључ победе лежи у одбрани – каже тренер  Гак. – Момци су се добро понашали, поштовали оно што смо се договорили и били су концентрисани. У другом полувремену примили смо свега 30 поена и таква дефанзива нам је омогућило добре нападе и убедљиву победу.

Најбољи појединац утакмице био је крилни центар Стефан Агоч, који је већ две сезоне првотимац. Некадашњи кадетски репрезентативац  провео је свих 40 минута на тарену, постигао 40 поена уз 15 скокова и три асистенције, што му је донело индекс 46.

- По мени ово није претерано изненађење. Целе недеље смо добро тренирали и спремали се за ову утакмицу. Овај пут мени се отворило, када се игра колективно увек искочи  појединац. Ја сам играо на позицији пет, а њихови високи играчи су доста спорији од мене, што сам користио да поентирам. Везали смо две победе, у наредном мечу очекујем и трећу и низу. Сигуран сам да ћемо остварити циљ и ући међу осам екипа у ЈЛС, а можемо и до петог или шестог места – оптимиста је Агоч.

Јуниори Војводине тренутно заузимају осму позицију са скором 5-6 у ЈЛС, али са утакмицом или две мање од већине ривала. 

Д. Кнежић    

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести