Скариоло: Србија скоро на нивоу САД, други је фаворит у Кини

ТОРОНТО: Селектор кошаркашке репрезентације Шпаније Серђо Скариоло сматра да је селекција Србије корак иза САД као фаворит на Светском купу у Кини.
Skariolo Serdjo/EPA/ SERGEY DOLZHENKO
Фото: EPA/SERGEY DOLZHENKO/Skariolo Serdjo

"Ставио бих Србију само један корак иза САД. Знајући добро тог противника и његове играче, као и како чујем да сви желе да буду присутни у Кини, рекао бих да је Србија скоро на нивоу САД. Не сасвим, али скоро", рекао је Скариоло за телевизију Кватро из Торонта, где је у истоименом НБА лигашу један од помоћних тренера.

Скариолова Шпанија у групној фази састаје се са Ираном, Тунисом и Порториком, а украшта у наредној са Д групом у којој су Србија, Порториком, Италијом и Анголом.

"Друга фаза биће веома компликована", Суочићемо се са једним од кандидата за титулу (Србија прим. аут). Морамо да будемо спремни ако желимо да дођемо до четвртфинала. Италија има добар тим, а Србија је најјача после САД. И тамо ћемо се поново састати, тако да морамо да будемо сигурни да ћемо бити на врху после прве групе", упозорио је Скариоло.

Скариоло је селектор Шпаније од 2015. године и три пута се сусретао са Србијом - победио је у финалу Еуробаскета 2009. у Пољској после пораза у групној фази, а онда је годину дана касније изгубио у четвртфиналу Светског првенства у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести