Мировић обишао регионални кошаркашки камп „I came to play“

Јединствени регионални кошаркашки камп „I came to play”, по 11. пут одржава се на фрушкогорском излетишту Летенка, и окупио је младе људе из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Словачке.
д
Фото: Покрајинска влада

По већ устаљеном режиму, кошаркашашка лопта све повезује, а полазници кампа уче о толеранцији, људским вредностима, заштити животне средине...

Сада већ традиционални камп посетили су председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот, уз пратњу директора Завода за спорт и медицину спорта др Данијела Жупића, помоћника министра спорта и омладине Дарка Удовичића и идејног творца кампа Михајла Делића, те истакли велику важност таквог пројекта.

– Већ 11 година се овај камп одржава уз подршку америчке амбасаде и покрајинских институција с циљем да се промовише спорт и дружење младих из региона, и то је немерљиво важна ствар, као порука читавог скупа – рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић. – Задовољство ми је што смо угостили амбасадора САД – тиме показујемо да можемо, кроз сарадњу, заједно помагати такве манифестације. Планирамо да нова окупљања у наредним годинама испратимо и помогнемо на исти начин као и до сада.

Амбасадор САД Кајл Скот већ дуги низ година долази на Летенку и активно учествује у кампу.

– Рођена је сјајна инцијатива од стране Михајла Делића и његових сасрадника јер кроз овај камп можемо ујединити народе из овог региона, али истовремено учимо младе људе животним вредностима – истакао је Скот. – Зато подржавамо такве иницијативе, одиграмо утакмицу у којој увек изгубимо, али уживамо с децом и кроз програм показујемо да је физичка активност веома битна за развој тела.

Идејни творац кампа Михајло Делић још једном је испунио свој задатак и приближио младе из региона, а све уз помоћ кошаркашке лопте.

– Хвала свима који су подржали овај пројекат, а ми се већ 11 година трудимо да изградимо нови систем вредности и поносни смо на све наше полазнике – истакао је Делић. – Наш камп је прошло много сада врхунских играча, али и људи који су доктори, професори, адвокати и остаће агенти мира, а то је потребно овом региону. За све време нисмо изгубили ниједног спонзора и изгледа да добро радимо, а наш главни циљ остаје да покажемо свима да спорт и образовање треба да буду бесплатни, да буду право, а не привилегија.

 
Фото: Покрајинска влада

Ускоро нова Летенка

Пред 125 младих кошаркаша и кошаркашица и свим окупљенима, Мировић је најавио да је то последња година старог изгледа Летенке.

– То је последњи пут да се окупљамо на старој Летенки, наредних месеци ће почети радови на изградњи велелепног комплекса, који ће имати нову дворану, терену, смештајне капацитете. Овај објекат лагано одлази у историју, а у будућност одлазе ови млади људи и организатори кампа јер ће у наредним годинама моћи да уживају у много бољим условима – истакао је Мировић.

М. Ристић
Фото: Покрајинска влада

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести