Софија Олић: У Београду лакше одговарам обавезама

Зрењанинска кошаркашица Софија Олић од ове сезоне наступа у црно-белом дресу.
ЖКК Партизан/ Софија Олић
Фото: ЖКК Партизан/ Софија Олић

По завршетку претходне такмичарске сезоне, напустила је редове матичног Пролетера и запутила се у Београд, где је постала чланица Партизана.

- У Партизану сам лепо дочекана. Сви у клубу су коректни и пријатни према мени, а саигра­чице су ме одлично прихватиле. Играмо домаћу и ВАБА лигу, за сада у нашем, првенству имамо три победе и један пораз, а прву утакмицу у регионалној ВАБА лиги смо изгубиле. Настављамо даље, очекује нас још доста утакмица и надамо се остварењу што бољих резултата – рекла је за „Дневник“ Софија Олић, која наступа на позицији бека.

Софија је рођена у Зрењанину 25. септембра 2000. године, а кошарку је почела да тренира са осам година. У почетку је вежбала у КК Петровград, и то с дечацима, а након тога је прешла у ЖКК Пролетер. Тамо је играла све до краја прошле сезоне, када је потписала за Партизан. Наступала је и за репрезентацију Србије.

- Играла сам за репрезентацију у јуниорској селекцији до 18 година. То је било 2018. у Италији, у Удинама, када смо биле 12. Наступала сам 2019. и за младу репрезентацију до 20 година у чешком граду Клатова, када смо завршиле на шестом месту – објаснила је Софија.

Ове године била је на припремама са сениорском репрезентацијом наше земље, на Златибору.

- Сваки позив у државни тим ми доста значи и пружа ми додатни подстрек да тренирам још јаче – додала је једна од најбољих младих кошаркашица у Србији.

Паралелно с изградњом спортске каријере, Софија студира на Високој здравственој школи струковних студија у Београду, где се школује за позив медицинске сестре.

- Још увек нисам размишљала о томе шта ћу да радим када завршим школовање. За сада се трудим да постигнем све - и што се тиче факултета и, наравно, спортске каријере. Ове године ми је једноставније, јер живим у Београду, и лакше ћу да паралелно испуњавам обавезе у клубу и на факултету – истакла је наша млада саговорница.

Пошто су у току такмичења, она у родни Зрењанин долази ређе.

- Када дођем, волим да проведем време с породицом и пријатељима. То ме испуњава и улива ми додатну енергију у животу спортисткиње и студента  – поручила је кошаркашица Софија Олић.      

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести