Соња Васић: И даље ми је нереално шта смо урадиле на ЕП 2015.

БЕОГРАД: Освајање златне медаље на Европском првенству у Будимпешти и после пет година делује ми нереално, каже кошаркашица Србије Соња Васић.
sonja petrovic
Фото: Youtube Printscreen

Кошаркашка репрезентација Србије, предвођена селекторком Марином Маљковић, 28. јуна 2015. године постала је шампион Европе, први пут у својој историји, победом против Француске 76:68.

"И дан-данас када се осврнем на тај успех, делује ми нереално шта смо ми успеле да урадимо. Током припрема за то првенство и током његовог трајања, ни у једном тренутку није нам пало на памет да је то могуће. То је тренутак у ком схватиш да се снови остварују, ако се трудиш и залажеш", рекла је Танјугу Васић, на чијим леђима је те године стајало презиме Петровић.

Све оно што је претходних година рађено у српској женској кошарци, крунисано је те 2015. у Мађарској и био је смао почетак великих успеха ове селекције.

Чланица идеалне петорке и друга најефикаснија играчица у финалу са 22 поена, истакла је и по чему памти тај историјски шампионат.

"Турнир памтим по томе што смо играле веома променљиво, од сјаја до очаја прву фазу, а онда завршница. Тврдим да нас ниједна екипа не би победила, од четврфинала смо били најбоља екипа.

Невероватно лакоћа у игри, можда и претерана опуштеност у том финалу, која је довела до тога да ова генерација одигра своју најбољу утакмицу. Цео тај циклус у Будимпешти, наше утакмице и подршка која нам је дошла из Србије, били су моменти у ком смо ми осетиле да су нас све године тренирања довеле ту. Осетиле смо да испуњавамо своје снове", закључила је Васић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести