Соња Васић пред Шпанију: Верујем у нас

ВАЛЕНСИЈА: Кошаракшица Србије Соња Васић, пред вецерашње четврфинале Европског превнства у Валенсији против Шпаније, изјавила је да очекује тежак меч, али и да верује у свој тим.
vasic
Фото: Танјуг/видео

Кошаракшице Србије и Шпаније вецерас од 21 сат играће за полуфинале Евробаскета, а у досадашњим дуелима две селекције срећа је била на страни домаћина и актуелног шампиона Европе.

"Да би било шта освојио, да би био међу најбољима, мораш да победујеш најбоље. Шпанија је екипа која се баш храни и резултат постиже на ту неку борбеност и енергију. Ако они то наметну, ту нико не може да им парира. Колико год да имамо велики број предности на нашој страни, мислим да је опет кључ да ми будемо ти који ће наметнути ритам утакмице", рекла је Васић за ТВ Танјуг.

Изабранице Марине Маљковић са три победе у групи директно су се пласирале у четвртфинале ЕП, док је Шпанија кроз дуел са Црном Гором морала да тражи пут до осам најбољих репрезентација на Старом континенту.

"Мислим да је сувишно уопште коментарисати шта можемо да очекујемо, с обзиорм да је Шпанија домаћин. Мислим да реално морамо да се спремимо да будемо јако смирене и трезвене и да не дозволимо да неке ствари утичу на нас, било навијачи, било судије и да останемо ми између себе повезане, са нашом клупом и Марином. Ја верујем у нас. Мислим да њима исто није нимало драго што се сада са нама сусрећу. Али, ако наша енергија и борба буду на нивоу, мислим да је тада једино и могуће да тај резултат буде очекивано позитиван", закључила је Васић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести