СП до 19: Бућан верује у карактер својих играча

Репрезентацију Србије до 19 година очекује најважнија утакмица на Светском првенству на Криту, јер ће четвртфинални дуел са Литванијом одлучити ко ће се наћи у самој завршници и борити за медаље и место на победничком постољу.
Aleksandar Bućan/KSS/FIBA
Фото: КСС/ФИБА/Александар Бућан

До првог места у групној фази Србија је дошла победама против Кине, Порторика и Француске, што је омогућило релаксирајући дуел против селекције Филипина у осмини финала.

Следи највеће искушење и меч 1/4 финала против одличне селекције Литваније.

Упркос умору и ситним повредама селектор Александар Бућан верује у своје изабранике као и у позитиван исход дуела који почиње у петак од 14:30 часова.

– Свесни смо квалитета репрезентација Литваније, њиховог начина играња, начина реализације у нападу и велике агресивности у одбрани. Да би утакмицу решили у своју корист треба да доведемо себе у максимум и прикажемо најбољу игру на овом шампионату. Нисмо успели кроз тренажни процес да урадимо много пре свега због бола припоја адуктора испод глутеуса код Марка Пецарског. Код још неколико играча присутне су микро трауме као последица замора, али су се у редукованом режиму тренинга припремили за сутрашњу утакмицу. И поред свега наведеног имамо апсолутно поверење у играче и у њихов карактер који ће бити од пресудног значаја на сутрашњој утакмици као и у наставку првенства – истакао је селектор до 19 репрезентације Србије, Александар Бућан.

Парови четвртфинала

Мали – Порторико (12:00)

Србија – Литванија (14:30)

САД – Русија (17:00)

Канада – Француска (19:30).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести