СП КИНА 2019: Аустралија савладала Француску и послала „Галске петлове“ на Амере

Кошаркаши Аустралије савладали су у веома динамичној и неизвесној утакмици у Француску са 100:98 и освојили прво место у Л групи. Тако су „Кенгури“ заказали четвртфинални дуел са Чесима, који су заузели друго место у К групи и Французе послали на Американце, који су победом над Бразилом заузели прво место у К групи.
sad brazil, epa
Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Аустралија је до победе дошла после драматичне завршнице у којој је "преломио" искусни Метју Делаведова. Утакмица је била са великим бројем поена и атрактивних потеза, а Французи су били бољи тим у првих десет минута, иако су имали предност од свега пола коша. У другом делу је Аустралија показала да није случајно предност Француза била минимална, па  се после велике борбе на полувреме отишло са нерешеним резултатом, 46:46.

У трећој четвртини се стекао утисак да ће Французи успети да обезбеде лакшег противника у четвртфиналу, али су Аустралијанци потпуно окренули резултат у своју корист. При резултату 99:98 у корист Аустралије на 0.9 секунди до краја сусрета, Мич Крик је имао три слободна бацања и судбина утакмице је била у његовим рукама. Крик је прво бацање погодио, друго промашио, а треће је промашио намерно како би време што пре истекло.

Аустралију су до велике победе водили НБА играчи – Пети Милс са 30 поена, Џо Инглс са 23 и Ерон Бејнс са 21 поеном. На другој страни, Еван Фурније је имао 31 и био је најефикаснији, Нандо де Коло је постигао 26, а Никола Батум 13 поена.

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести