СП КИНА 2019 Србија боља од Чешке у борби за пето место (90:81)

Кошаркаши Србије завршили су учешће на Светском првенству у Кини освојивши пето место победом над Чешком - 90:81.
1
Фото: EPA-EFE/KIM KYUNG-HOON

После изедначене борбе у првој четвртини, Чесу су запретили и убедљиво добили други део игре. Ипак, Србија се у последње две четвртине вратила у убедљиво савладала противника.

1/4

Нерешено је после прве четвртине 20:20.

Србија је добро отворила ова период игре тројком Богдановића и ефектним закуцавањем Милутинова. Повели смо са 9:5, али су Чеси брзо ухватили прикључак и тројкама Саторнаског и Петерке резултат је дошао на 15:15.

Радуљица је имао два успешна шута са полудистанце, па Срби долазе до пет поенеа разли, односно на 20:15. Ипак, Чеси се не предају, тројком Петерке стижу до новог изједначења 20:20. на крају четвртине.

2/4

Чеси су на крају првог полувремена повели са девет разлике - 41:50.

Наша одбрана је подбацила, поготово кад је реч о брањењу шутева за три поена. Неколико пута су погађалу Саторанси и Петерка, готово непргрешиво. Чеси су се брзо одлепили и у једном моменту су водили чак са 13 поиена разлике - 30:43. Ипак, наши су се потом сабрали те су поенима Марјановића и Богдановића направили добру серију и смањили на пет поена разлике за Чехе.

Ипак, тројком Саторанског и поенима из рекета Чеси стижу на високих 41:50.

3/4

Сјајна четвртина за Србију која је овај део игре добила са 16 поена разлике - 28:12.

Опет крећемо тројком Богдановића, а потом и једна Лучича и две Јовића. Томе треба додати и два добра улаза Јовића, те сјајно закуцавање Милутинова.

Све је нашима ишло за руком, а одбрану су много боље одиграли. С друге стране, Чехе није хтео шут, а у одбрани нису били на висини задатка. Све је то било довољно да Србија поведе са 69:62 пред последњи период утакмице.

4/4

Србија је наставила добру игру приказану у претходној четвртини. Три тројке Богдана Богдановича и три феноменална закуцавања Милутинова спустили су Чехе на земљу. 

У једном моменту, Срби су водили са чак 18 поена разлике - 84:66. Ипак, наши су попустили притисак у последњих неколико минута и Чеси су се мало приближили. Ипак, то није било довољно да преокрену резултат јер су наши контролисали игру и мирно привели меч крају са коначних 90:81.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести