СП КИНА 2019 Први пораз Србије, победа Шпаније 81:69

Кошаркашка репрезентација Србије у Вухану забележила је први поразна Светском првенству. Шпанија је славила са 81:69.
1
Фото: FoNet

Само у првој четвртини наши су одиграли ваљано и добили тај период са седам поена разлике. Шпанци од друге четвртине додају гас и није их било лако стићи, поготово не након искључења Николе Јокића.

Србија иде у четвртфинале тежим путем. Наредни противник је Аргентина.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Србија је прву четвртину добила резулатом 13: 20. Шпанци су први повели у резутлат је био на клацкалици до половине првог дела игре. Потом након коша и фаула Марка Гасола над Лучићем, те додатног слободног бацања, Србија прави осетну резултатску разлику.

Код Шпанаца се посебно истакао Ориола са неколико скокова и два поготка из рекета. Ипак публику је не ноге дигао закуцавањем Милутинов. Наши су добро одгирали, посебно Богдановић и Јовић.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Шпанија је добро отворила другу четртину и са три брза поготка, од чега две тројке и додадним слободним бацањем, дошла до 21:22. А након изгубљене лопте Србије и  још једне тројке, Шпанија је повела са 26:22. Наши су у првих пет и пo минута постигли само пет поена, а Шпанци су повећали разлику у једном моменту на чак 10. 

Тек у другој половини овог дела игра, подигла се игра наших кошаркаша, уследела су два добра продора Богдановића и ефектно закуцавање Милутинова.

Ипак три тројке Рикија Рубија и зонска одбрана која је збунила наше, било је више него довољно да Шпанци освоје четвртину резултатом 32:17.

Најлошија четвртина наших на првенству и Шпанци на полувреме одлазе резултатом 45:37.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Шпанци настављају и истом ритму и долазе до 15 разлике. Због негодовања око судијске одлуке, Јокић добија техничку, а потом и искључење, што је много отежали ситуацију нашима.

Много грешака праве наши, много изгубљених лопти. Шпанија не греши и стиже до +21 - 63:42. 

Ипак, Србија је до краја четвртине успела колико-толико да поправи утисак и да смањи предност Шпанаца, пе свега захваљујући добрим потезима расположеног Богдановића који је дошао до 19 поена. У последњи део игре одлази се са резултатом 67:56  за Шпанце.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Шпанци не попуштају. Сјајно закуцавање Радуљице није било довољно да обесхрабри противника. Шпанци настављају да непогрешиво погађају и диже их тројка Љуља на 72:58.

Два прекршаја над Богдановићем и сигурна слободна бацања враћају Србију на - 9. 

Ипак, Шпанци сигурно приводе крају утакмицу. Рубијо са два лагана продора одржава предност. Клавер је сјајан под кошем и нема лопте коју није ухватио. На крају 81:69 за Шпанију.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести