СРАМОТА: Нема шампиона, хаос на састанку Аба лиге

Бура на Јадрану данас током видео састанка челника клубова АБА лиге која дефинитивно неће имати шампиона и која ће бити проширена на 14 клубова.
aba liga
Фото: ABA liga

Како је hotsport.rs писао да је девет клубова било за то да се лига прекине, док су три желела да се борба за титулу настави, иако то не би била проходност ка Евролиги. Ипак, права бура је настала када је донета одлука да се сезона поништи и остане без шампиона, са проширењем од октобра, пише овај портал.

После диксусије која је трајала око два сата, осам од десет клубова је било за то да шампиона нема, као ни испадања, већ да АБА лига од следеће сезоне броји 14 учесника. Два клуба су била за то да се прогласи нови шампион по табели која је била пре почетка пандемије корона вируса, док су Цедевита Олимпија и Будућност имали засебне предлоге, истиче hotsport.rs.

Када је било речи о проглашењу шампиона дошло је до великих несугласица, претило се тужбама, а богами по неким информацијама и иступањем из лиге. Састанак није завршен, пошто се сада већа која ће два тима попунити АБА лигу, то ће највероватније бити првопласирани и другопласирани тим АБА 2 лиге пре прекида – Борац из Чачка и Сплит, наводи се у тексту портала.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести