Српски баскеташи поново шампиони света

МАНИЛА:  Репрезентација Србије у баскету 3x3 одбранила је титулу шампиона света на шампионату у Манили, пошто је у финалу победила Холандију 16:13.
Prvaci sveta u basketu 3x3 za 2018  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Прваци света у баскету 3x3 за 2018 Фото: Youtube/printscreen

У репризи прошлогодишњег финала из Нанта, Србија је поново савладала великог ривала и четврти пут постала шампион планете.

На путу до врху други пут је била боља од Холандије и то након тријумфа у полуфинала над Пољском (21:19), четвртфиналу над Монголијом (21:8), као и у групној фази Румунијом (21:12), Киргистаном (21:9) и Новим Зеландом (22:13).

Српски тим на Филипинима игра је у саставу Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Стефан Стојачић.

Фото: Прваци света у баскету 3x3 за 2018.:Италијанске баскеташице и српски баскеташи Фото:Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Вучић честитао освајчима медаље у баскету "3 на 3"

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас репрезентацији Србије у баскету "3 на 3" освајање златне медаље на Светском првенству у Манили.

"Честитам шампионима света одбрану титуле у баскету ''3 на3''! Свака част за Душана Домовића Булута, Дејана Мајсторовића, Марка Савића и Стефана Стојачића", написао је Вучић на свом Твитер налогу.

Брнабић честитала баскеташима титулу првака света

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је данас честитку баскеташима Србије Душану Домовићу-Булуту, Марку Савићу, Дејану Мајсторовићу и Стефану Стојачићу на освајању титуле првака света у баскету "3 на 3" на првенству на Филипинима. 

"Браво за наше баскеташе! Још једна златна медаља за тим Србије! Потврдили сте да сте најбољи у свету. Честитам на великом успеху вама и стручном штабу и желим вам пуно спортских успеха у будућности. Србија је уз вас на свим следећим такмичењима", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Мировић честитао репрезентацији Србије у баскету 

БЕОГРАД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је репрезентацији Србије у баскету 3 на 3 освајање златне медаље на Светском првенству у Манили, на Фалипинима.

"Одбраном титуле светског првака поново сте показали да сте најбољи. Поносни смо на тај успех и захвални вам што на најбољи начин представљате нашу земљу у свету“, наводи се у честитки председника Мировића, саопштила је Покрајинска влада.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести