Шта је Рађа рекао Ђорђевићу пре силаска с постоља

Од када су пре 22 године хрватски кошаркашки репрезентативци сишли са постоља на европском првенству у Атини у моменту када су се кошаркаши тадашње Југославије пењали на највише место, хрватску репрезентацију, али и клубове, као да прати зла коб.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Немало пута изгубили су од наших кошаркаша у неизвесним завршницама.

Ипак, пре тог судбоносног момента, наши кошаркаши срели су се са Хрватима. О сусрету са Дином Рађом пред почетак првенства у Атини, за ТВ Спорт клуб причао је Саша Ђорђевић.

"Кад смо били клинци, пуно смо се дружили. Кукоч је спавао код мене у Београду, ја код њега у Сплиту. Или Рађа код Дивца и обрнуто. Одрасли смо у искреном пријатељству и све смо прошли заједно, од пионира до сениора", рекао је Ђорђевић.

Прича да је, кад су Хрвати дошли у Атину 1995. године, њихов сто био далеко од стола за којим су седели наши кошаркаши.

„Шалили смо се да је између нас била Еуропска унија, плаве кациге. Шпањолска, Шведска и други. У тренутку кад су улазили у хотел, Рађа је прошао крај нас и само тихо добацио да су они на другом спрату и да дођемо да се поздравимо као људи", присјетио се Ђорђевић.

Хрватске кошаркашке, тврди, нико није смео да види са српским.

"Онако се он сакрије, уђе у лифт и ми за њима. Кад су се врата затворила, да нас нико не види, почео је да нас љуби по три пута. Нису смели да покажу  пред другима да смо пријатељи. То су детаљи који ти остану за цео живот. После кад су сишли с постоља, није то било до њих. И на Евробаскету 1997. нам на подбацивању лопте нису пружали руке. То су мали детаљи који су били преношени на спорт", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести