СУБОТИЧАНИ ДО ДРУГЕ ПОБЕДЕ У АБА 2 ЛИГИ ПОСЛЕ НЕИЗВЕСНЕ ЗАВРШНИЦЕ: Цветковић херој Спартака

Кошаркаши Спартака савладали су Сутјеску у другом колу АБА 2 лиге. У већем делу меча били су бољи ривал, да би на крају Александар Цветковић тројком спречио црногорски састав да преокрене.
1
Фото: Филип Барна тражи слободног саиграча, фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Као што је то био случај и у првом дуелу против Хелиоса, Суботичанима је и овај пут било потребно мало времена да ухвате прави ритам. Никшићани су искористили нешто лежернију игру Спартака у одбрани и у првом кварталу уписали 25 поена, за преност од плус шест. Управо то је било оно што је требало екипи Владимира Ђокића да се тргне, убаци у вишу брзину и полако почне да „меље“ супарника. Изузетно инспирисан био је Андрија Бојић. Ређао је поене, како из рекета, тако и споља и био најзаслужнији за то што је тим са севера Србије убацио чак 32 поена у другом кварталу. Импозантних 19 поена, без промашаја из игре, довољно осликавају партију центра Спартака у првом полувремену. Шутирао је Бојић шест од шест за два и два од два за три, чиме је показао разноврсност и потпуно пореметио супарника.

У другом полувремену његовим стопама наставио је Душан Кутлешић, који је био иницијатор серије, која ће Ђокићев састав одвести на двоцифрену предност средином трећег квартала. Успела је потом Сутјеска да се преко Декуана Брејсија врати на минус шест и закомпликује дуел. То се и десило, пошто је црногорски тим до краја био близу, претио, али би Спатак успешно одбијао те налете. Најозбиљије је Сутјеска пришла на минус два у самој завршници, да би Александар Цветковић тројком донео превагу и предност, коју Суботичани нису испустили до краја.

Сутјеска – Спартак 81:89 (25:19, 18:32. 16:15, 22:23)

СУБОТИЦА: Хала спортова „Дудова шума“, гледалаца: 1.400, судије: Вовк, Катић, Хартман.

СУТЈЕСКА: Брејси 23, Баровић, Кочовић 7, Ђуришић 8, Вулевић 2, Вујовић 6, Бојић, Вуковић, Спасојевић 13, Томашевић 15 (9ск), Војиновић, Оташевић 4.

СПАРТАК: Цветковић 18, Милијашевић 5, Степановић, Кутлешић 13, Радосављевић 7, Илић 1, Медаревић 1 (9ск), Тејић 4, Бојић 25, Соколовић, Чупковић, Барна 15.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести