Суперлига: Партизан и други пут бољи од Меге

БЕОГРАД:  Кошаркаши Партизана победили су вечерас екипу Мега Бемакса 90:81 (19:23,17:25, 20:15, 25:27) у дербију шестог кола Суперлиге.
kosarka, pixabay
Фото: pixabay.com

Црно-бели остварили су шести тријумф из исто толико мечева, док је екипа Дејана Милојевића доживела други пораз од истог ривала.У тиму Партизана истакао се Вања Маринковић са 17 поена и четири асистенције. Огњен Јарамаз додао је 14, док је Новица Величковић забележио 12 поена и 11 скокова.

У пораженом тиму Битадзе је остварио дабл-дабл са 26 поена и 15 скокова.Партизан ће у следећем колу играти против Тамиша у Панчеву, док ће Мега Бемакс ићи на гостовање Новом Пазару.

Тринкијери: Заслужили смо победу; Милојевић: Много осцилaција

Тренер кошаркаса Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је његов тим заслужио победу против екипе Мега Бемакса у 6. колу Суперлиге.

"Била је ствар поставити тело, бити паметан, играти агресивну одбрану против ''свитчинг'' одбране. Имали смо јако добрих момената, лопта је ишла брзо и на једну и на другу страну. Погодили смо све тројке и заслужили смо солидну победу", рекао је Тринкијери на конференцији за медије у дворани "Мега Фацторy".

Кошаркас Партизана Раде Загорац истакао је да је договор пред утакмицу с Мегом испоштован.

"У припреми за ову утакмицу, највећи приоритет нам је био да физички парирамо Меги, јер само тако мислим да можемо да докажжмо да имамо неки мало већи квалитет од њих. Имамо четири утакмице до краја, то треба да урадимо професионално, као и до сада и да се спремамо за плеј-оф", рекао је Загорац.

Тренер кошаркаша Меге Дејан Милојевић честитао је Партизану на победи.

"Имали смо осцилација, али кад год смо успели да се приближимо, направили смо грешку, а Партизан је то кажњавао тројком. Премало расположених играча да би се добио овакав тим, али на добром смо путу, имали смо серију добрих утакмица и добрих победа. Следећа утакмица је Нови Пазар. Треба то да добијемо и уђемо у плеј-оф, а Партизану желим све најбоље у наставку такмичења", рекао је Милојевић.

Он је прокоментарисао и чињеницу да много играча Меге у тренутно игра у Партизану.

"Мени је то било лепо да гледам. На подбацивању само Ренфро није био из Меге. Очигледно је да су многи добри играчи изашли из овог клуба и ја сам поносан на то", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести