Сутра почиње кошаркашка Супер лига Србије

Утакмицом у Суботици Спартак – Црвена звезда сутра почиње Суперлига Србије у кошарци, а већ сат касније у Вршцу домаћи тим дочекује Партизан.
kosarkaska liga srbije logo
Фото: Dnevnik.rs

Подсећања ради, у поменутом такмичењу поред вечитих београдских ривала учествују још две екипе из АБА лиге, Мега Лекс и ФМП, као и четири првопласиране екипе из Кошаркашке лиге Србије: Вршац, београдски Динамик који с клупе води Мирослав Мута Николић, чачански Борац и Спартак.

За иоле боље познаваоце домаће кошарке нема дилеме ко је апсолутни фаворит за тутулу. У садашњем поретку ствари, скинути Звезду са трона је у домену научне фантастике. Додуше, Партизан је и лане и ове године показао да и поред велике снаге вечитог ривала може да му “узме меру”, али побеђивати црвено – беле у плеј – оф серији, и то рецимо три пута у десетак дана, делује потпуно нереално. 

Са друге стране, последњи финални турнир Купа Србије је показао огромну разлику у квалитету тимова који наступају у АБА лиги и оних из КЛС. Ипак, с новопристиглим појачањима, могуће је да нека екипа изненади фаворизоване АБА  лигаше, тим пре што је, рецимо, ионако подмлађен тим Мега Лекса остао без свог најбољег играча, Радета Загорца.

Пред Суперглигу, Динамик је довео америчког плеја Девина Брукса (25) и словачког центра Петера Седмака (32). Новајлије у Суботици су центар Игор Кесар (24) и плеј Стефан Фекете (30). Из Чачка се у ФМП са позајмице вратио крилни центар Марко Радовановић (21), а и Вршчани су довели крилне центре: младог репрезентативца Србије, Милоша Глишића (18) и Стефана Фундића (22) из Беовука. Мега појачање за Мега лекс је свакако крилни центар Сава Лешић, док београдски “вечити” нису мењали саставе.

Д. Кнежић

Петак

Спартак – Ц. звезда (19)

Вршац – Партизан (20)

Субота

Динамик – Борац (18)

Недеља

ФМП – Мега Лекс (19)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести