Светислав Пешић о драми Борише Симанића: ТО ЈЕ МОГЛО ДА СЕ ЗАВРШИ ВРЛО ТРАГИЧНО

Кошаркашки репрезентативац Србије Бориша Симанић завршио је учешће на Мундобаскету, пошто је после ударца на утакмици са Јужним Суданом морао да буде оперисан. Селектор Светислав Пешић је изашао у јавност са информацијама о здравственом стању нашег кошаркаша.
s
Фото: Youtube printscreen/ TheTricky10

На тренингу је све највише занимало како је оперисани симанић који је имао захват на бубрегу.

- Најважнија вест је да је Бориша оперисан и да је у добром стању сада. То је важно пре свега за њега и његову фамилију, а и за нас. Не само што је наш играч него је Бориша омиљен код свих наших играча и код тренера. И ја одавде желим да му пошаљем загрљаје и пољупце, да издржи још један дан, то ће бити криза, операција је успела. Велика је помоћ доктора које је организовао наш професор Радовановић, у лошој ситуацији добро је да је професор био са њим и да се тако завршило - рекао је Пешић и додао:

- То је био шок за све нас, нисмо очекивали да тај уарац који је добио може да буде не болан, него трагичан, али добро је да се добро завршило. Екипа је била целу ноћ... Тражила се додатна крв, јер је много крварио, али све се добро завршио и сви желимо да се добро опорави.

Селектор је прокоментарисао и шта се дешавало у ти моментима на терену.

- Оно што смо видели био је фаул, ударио га је у пределу бубрега. Да ли је била намера или није, то сад не знамо, то зна само онај који је то урадио. Судије су процениле да није било намере. Видите, то се десило, а могло је да се заврши врло трагично, да га одмах нису пребацили у ту собу, то би било баш лоша вест, али све је добро кад се добро заврши.

Иако ударац који је добио Бориша Симанић пред крај меча Србија - Јужни Судан није изгледао страшно, испоставило се да је био веома озбиљан и да због њега српски репрезентативац мора да заврши учешће на Мундобаскету.

Симануић  је ушао у игру пред сам крај утакмице, а недуго након што се први пут нашао на паркету Нуни Омот га је ударио лактом у пределу бубрега. Судије су гледале снимак и утврдиле су да кошаркаш није имао намеру да га удари, па је утакмица настављена.

Међутим, Бориша због болова није могао више да игра. Изашао је са терена и одмах је послат на испитивање на ургентно одељење болнице у Манили, где је током ноћи оперисан. 

Што је најважније - он се осећа добро, све функције бубрега су сачуване, али како је имао тежак операциони захват, кошаркаш неће моћи да настави да игра на Светском првенству, које је прво велико такмичење на ком је учествовао.

Кошаркашки савез Србије му је са саиграчима и стручним штабом послао жеље за брз опоравак.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести