Теодосић: Циљ је била победа, посвећујем је Јеловцу

БЕОГРАД: Био је циљ да се победи макар са један разлике, рекао је капитен кошаркаша Србије Милош Теодосић после меча с Летонијом.
milos teodosic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Србија је на старту квалификација за Светско првенство 2023. године победила Летонију 101:100 после узбудљиве завршнице.

Летонија је веома добра и уиграна екипа, дуго су на окупу. Драго ми је због младих играча, због дебитаната, да смо на њиховој првој утакмици званичној коју играју за Србију забележили тријумф, рекао је Теодосић новинарима после меча.

Тедосић је тријумф посветио српском кошаркасу Стевану Јеловцу, који је недавно доживео мождани удар.

Сви играчи су пре меча носили мајице са поруком "Стеване, победи. Уз тебе смо".

Захваљујем стварно публици, која је у ова времена - каква су таква су, дошла у лепом броју и пружила нам подршку кад нам је била потребна. Али, ја бих ову победу посветио колеги који је у веома тешком стању, надамо се да ће у најбитнијој битци и животној утакмици изаћи као победник, у емотивном тону је причао Теодосић.

Искусни плејмејкер капитенски је предводио екипу са 21 поеном и девет асистенција, а упитан је колико тешко играти овакве утакмице.

Мало је дубља тема и само такмичење, начин квалификација, сигурно да неки искуснији играчи, носиоци не само наше репрезентације него и других нису ту. Али како нама тако и другима. Шта је ту је, ово је прилика за неке друге момке да се наметну и да се покажу да заслужују да буду уз репрезентацију, истакао је плеј Србије.

Србија у недељу од 15.30 сати гостује Белгији у другом колу квалификација.

Мислим да ћемо играти боље и растерећеније, ово нам је прва утакмица, за неке момке прва у каријери за репрезентацију. Нама прва заједно, прва са новим селектором. Верујем да ће нам бити лакше, да ћемо бити растерећенији, очекујем бољу игру и надам се победи, закључио је Теодосић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести