Теодосић: На новом смо почетку, да публика то препозна

БЕОГРАД: Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да ће меч против Летоније бити изазован.
t
Фото: Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

Србија сутра од 20 сати против Летоније у дворани „Александар Николић“ започиње квалификације за одлазак на Светско првенство 2023. године.

Очекује нас изазовна утакмица против Летоније која има континуитет, јер је током јула и августа играла квалификације и уиграна је, за разлику од нас који смо се скупили пре само неколико дана. То је све почетак једног новог пројекта. Оно што је најважније, тај недостатак уиграности ћемо морати да компензујемо једном великом жељом коју си играчи у ових неколико дана и показали. То је оно што ме чини задовољним и оптимистичним, рекао је Пешић за сајт КСС.

Публика нам је веома важна, наши навијачи. Ако баш не играмо са најбољим играчима које имамо, онда хајде да сви заједно помогнемо њима да буду још бољи и постану најбољи, поручио је Пешић.

Капитен Србије Милош Теодосић у уторак се прикључио националном тиму.

Улазимо у квалификациони циклус који ће трајати готово две године, а који због система такмичења сваку утакмицу чини веома важном. Летонија уме да буде неугодна, сигурно имају одређену предност када је уиграност тима у питању, али сам сигуран да ћемо показати добру енергију и игру која ће нас довести до жељене победе. Практично смо на новом почетку, надам се да ће и публика то препознати и пружити велику подршку репрезентацији у сутрашњој утакмици, нагласио је Теодосић.

Национални тим Србије три дана касније играће против Белгије у Монсу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести