Теодосић: Надам се да ћемо у Кину у најјачем саставу

БЕОГРАД: Капитен кошаркаша Србије Милиош Теодосић рекао је да је прерано говорити о пласману и медаљама на Светском првенству, али да се нада да ће екипа у Кину отпутовати у најјачем саставу.
teodosic, tanjug
Фото: Tanjug Video, arhiva

Српски организатор игре, који је од фебруара без клуба након што је споразумно раскинуо уговор са НБА лигашем Лос Анђелес Клиперсима, говорио је и како проводи слободно време.

"Тренирам и завршавм приватне обавезе које имам. Било је необично, нисам на то навикао. То је ново искуство, за које се надам да се неће поновити. Шта је, ту је. Привикао сам се на то да имам много слободног времена и сад је време да почнем да радим. Прескочио сам лето 2017. због повреде и јако ми је криво због тога. Недостајало ми је и мало сам се више ужелео утакмица", рекао је Теодосић новинарима на отварању ПЕАК СПОРТ продавнице у Београду.

Кошаркаси Србије бране сребро освојено у Шпанији 2014, а Теодосић је истакао и шта је први циљ на Светском првентсву у Кини, које се одржава од 31. августа до 15. септембра.

"Пре свега да будемо сви здрави и да дођемо што спремнији на окупљање. Што се тиче медаље или пласмана на СП, мислим да је о томе прерано говорити. Ако будемо играли на начин на који знамо, ако се будемо борили, мислим да резултат неће изостати", рекао је он и додао да се нада ће Србија бити у најјачем саставу.

"Мислим да то врло могуће, само се надам да ће повреде да нас заобиђу ове године и да нам оне неће правити проблем".

Теодосић је истакао и да не жели јавно да позове играче да се придруже репрезентацији.

"Не бих то радио јавно, јер је то однос између нас играча самих и ако буде требало да се прича са неким, наравно да ћемо причати. Међусобно ћемо се договарати, али у сваком случају нећу то радити јавно".

Репрезентација Србије први пут после 2013. године играће у плавим дресовима.

"У првом тренутку када је промењена у црвену, било ми је чудно. Сада смо се можда мало навикли, али мени лично је плава боја дража", истакао је Теодосић.

Наставак каријере луцидног плејмејкера тема која све занима, а пре неколико дана појавила се информација да је Теодосић у преговорима са Виртусом из Болоње.

"Не бих причао о именима клубова. Прерано је. Ако причамо о Европи, првенства трају још два месеца, НБА се и даље игра... Размишљам, али сада конкретно који би то клуб могао да буде, не. И Виртусу је остало да заврши сезону и свим осталим клубвима у сезони. Видећемо, има времена", објаснио је он.

Теодосићева епизода у НБА није испунила очекивања, а кошаркаш из Ваљева објаснио је шта му је недостајало у најјачој кошракашкој лиги на свету.

"Мало више здравља, можда мало више среће. Да су се неке ствари поклопиле, мислим да би ситуација била другачија. Било је тио сјајно искуиство за мене и то искуство не бих мења ни за шта, без обзир на начина на који се завршило. Ниједног тренутка се нисам покајао што сам отишао тамо.НБА је најбоља и најогранизованија лига, бар од оних лига у којима сам ја играо. То је друга димензија играња кошарке. Сви око тебе су посвећени само теби, да теби буде што боље...", појаснио је Теодосић.

Сезона у НБА улази у завршницу, па је Теодосић упитан и о томе ко ће освојити шампионски прстен.

"Мало је тешко прогнозирати. Голден Стејт има предност у односу на остале три екипе. Они имају много суперстарова и велика ствар ће бити да ли ће се Дурант вратити или не. Они су благи фаворит. Милвоки добро игра преко целе године и они су екипа која је издоминирала током читаве сезоне. Мислим да би то финале било на седам утакмица", закључио је Теодосић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести