Томић: Нема калкулација, желимо победу у Истанбулу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, пред меч против Галатасараја на крају прве фазе Еврокупа, каже да његов тим не путује у Истанбул да калкулише, већ иде по победу.
tomic, tanjug video
Фото: Milan Tomić, foto: Tanjug/ Video, arhiva

"То је специфична утакмица сама по себи, али ми идемо тамо да добијемо. О тог меча доста зависи, као и од дуела Монака и Андоре у расплету наше групе. Квалификовали смо се за Топ16, али путујемо са жељом да победимо", рекао је Томић за клупски сајт.

Без обзира на исход меча Андора - Монако, који одлучује о распореду места у А групи, Томић нема намеру да бира противнике у Топ16 Еврокупа.

"Ако хоћеш нешто да урадиш у Еврокупу, играћеш против свих тих противника. Лоше је да бираш. Ако хоћеш да дођеш до четвртфинала, полуфинала или финала, негде ћеш играти, на пример, са УНИКС-ом. Не гледамо ко ће бити у нашој групи", каже Томић.

Према његовим речима атмосфера у дворани неће утицати на екипу јер је већ показала да зна да игра на "врућим” гостовањима.

"Играли смо и против Партизана у дворани "Александар Николић" и мање-више то је иста атмосфера када играш на "страни". Наш тим је показао да зна да игра у таквој атмосфери и очекујем да одиграти добро".

Пред ову утакмицу проблема са зглобом има Мохамед Фаје, Филип Човић се вратио тренинзима након неколико дана паузе, као и Марко Кешељ који је имао проблема са јачом прехладом.

"Верујем да ће нас дочекати "врућа" атмосфера, али размишљамо само о победи која може да нам побољша позицију на табели и евентуално обезбеди неког лакшег противника у наредној рунди. Концентрисани на кошарку, на терен и једино нас то интересује", рекао је Кешељ, уз напомену да је важно да све протекле у спортском духу након што је пре четири године у Истанбулу убијен навијач црвено-белих Марко Ивковић.

Његов саиграч Дејан Давидовац поручује да га не занима амбијент у дворани.

"Идемо да играмо кошарку, спремамо се за ову утакмицу као да је најважнија и желимо да победимо. Хоћемо победу без било каквих калкулација", закључио је Давидовац.

Утакмица 10. кола А групе Галатасарај - Црвена звезда игра се сутра од 18 сати по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести