Томић: Партизан прави игранку, није битка за живот

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је данас да из Партизана намерно праве притисак и провоцирају, али да је спремио екипу како би остала фокусирана само на терен и како да победи у мајсторици за финале АБА лиге.
Tomic Milan/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда/Томић Милан

"Пред нама је најбитнији тренутак у сезони, играмо један од финала. Сви смо свесни да је битан меч и да морамо да победимо. Желимо да се сконцентришемо само на терен, а са друге стране праве се игранке које могу да утичу и хоћу да изолујем тим из смешних ствари", рекао је Томић на конференцији за новинаре на Малом Калемегдану.

Он је одговорио колеги из Партизана Андреи Тринкијерију да не диже тензију запаљивим изјавама.

"Мој посао је да радим као тренер Црвене звезде, а не као боксера. Мојим играчима не могу да кажем крв, ударци испод појаса, брутални ударци, већ само у вези спорта и кошарке. Са друге стране говоре о српској кошарци, а онда спомињу такве речи покушавајући да направе притисак, али мислим да су се преварили и да је сада на њима. Ово није битка за зивот и смрт, већ за спорт и да се победи утакмица. Волео бих да се прича само о терену", навео је Томић додавши да два имена "ратују" против Црвене звезде, алудирајићи на Тринкијерија и председника Остоју Мијаиловића.

Томић каже да су његови кошаркаши спремни и фокусирани само на терен.

"Живимо за клуб, за ову утакмицу и да се пласирамо у финале", поручио је он и потврдио да се Џо Регланд није опоравио од повреде и да неће играти.

Кошаркаш Дејан Давидовац очекује победу, јер како је нагласио, циљ је освајање АБА лиге.

"Чека нас тешка утакмица, као и свака до сада. Одлично се познајемо, играли смо четири пута у месец дана, и неће бити спектакуларних изненађења. Сремни смо и надамо се победи", закључио је крилни кошаркаш.

Утакмица Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести