Томић: Стварам хемију у Звезди, не знам где је Јанковић

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић каже да му је први циљ да створи добар и хомоген тим, али и да има велика очекивања у новој сезони.
KK Crvena zvezda
Фото: КК Црвена звезда

"Звезда је велики клуб, не може да буде само учесник у Јадранској лиги и Еврокупу. Ове године треба да радимо, да направимо добру хемију и идемо из меча у меч, па ћемо да видимо докле ћемо доћи. Не сматрам да смо фаворити у Еврокупу, можда међу пет", рекао је Томић новинарима на тренингу у хали "Александар Николић".

Он је додао да је задовољан радом играча на припремама, као и појачања која је добио.

"Задовољан сам 100 одсто појачањима. Перпероглуа знам јако добро, био сам му тренер, искусан је и освојио је много трофеја, било ми је лако да се одлучим за њега. Барона пратим три године, а задовољан сам и Фајеом и Регландом. Много је добра атмосфера у Црвеној звезди у овом тренутку, хоћу да направим хомоген тим, као породица", рекао је Томић, додавши да повреде имају Дејан Давидовац (Ахилова тетива) и Немања Ненадић (ребра).

Доскорашњи помоћник у Олимпијакосу подсетио је да има задатак да ствара скоро нову екипу.

"Екипа је нова, има доста новајлија, од старих само су ту Лазић и Добрић. Морамо да радимо, будемо стрпљиви, имамо доста младих и талентованих играча попут Симанића, Раданова, Ненадића и осталих".

На питање каква је ситуација са крилним центром Стефаном Јанковићем, који се доводи у везу са преласком у Партизан, Томић је имао занимљиву реакцију гледајући на терен где тренирају његови играчи.

"Не видим га овде. То је питање за управу клуба", закључио је он.

Црвену звезду на припремама очекују провере са немачким Краилсхајмом (29. августа), Динамиком (2. септембра), атинским АЕК-ом (8. септембра), белгијским Антверпеном (12. септембра) и руским Нижњим Новгородом (15. септембра).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести