Трансфери Милутинова и Калинића у "Топ10" овог лета

БЕОГРАД: Прелазак српског кошаркаша Николе Милутинова из Олимпијакоса у ЦСКА, као и прелазак Николе Калинића у Валенсију из Фенербахчеа, кошаркашки портал Јурохупс сврстао је међу 10 највећих трансфера овог лета у Евролиги.
Nikola Milutinov
Фото: Nikola Milutinov, foto: FIBA

Милутинов је после пет сезона напустио Грчку и са московским ЦСКА је потписао трогодишњи уговор, а Јурохупс је овај трансфер рангирао као четврти на листи, док је одлазак Калинића из Турске у Шпанију после пет сезона заузео девето место.

На врху листе трансфера коју је направио Јурохупс налази се Торнике Шенгелија, који је после шест година и освојене титуле у шпанском превенству напустио Басконију и потписао уговор са ЦСКА.

На другој позицији је трансфер Ника Калатеса из Олимпијакоса у Барселону, следи га Костас Слукас, који је из Фенербахче отишао у Грчку и појачао Олимпијакос.

У топ 5 је и Малком Дилејни, који је после Барселоне одлучио да каријеру настави у Арманију из Милана.

На листи је и трансфер Дерика Вилијамса из Фенербахчеа у Валенсију, као и прелазак његовог бившег саиграча Луиђија Датомеа у Армани.

Осми највећи трансфер у досадасњем прелазом року је потпис Кајла Хајнса за Армани, који је након седам година напустио ЦСКА, а листу је комплетирао и долазак Грега Монроа у Химки из Бајерна.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести