Тринкијери: Честитам играчима, Пејџ је мој лични МВП

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, после победе против Локомотиве у Еврокупу, био је задовољан игром свог тима и честитао је играчима на сјајном мечу.
trinkijeri, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Прво што треба да урадим јесте да честитам својим играчима. Одиграли су сјајну утакмицу. Играли смо са навијачима, имали смо лошу трећу четвртину, али таленат играча је велики. У првом полувремену смо играли добро 16-17 минута, а онда смо погрешили, после њихове две тројке се променио моментум. Они су изашли изузетно јако, ми смо пробали, а сачували смо савршени труд за крај. Нисмо показили најбољу игру, него најбољи напор", рекао је Тринкијери на конфренецији за медије.

У последњој деоници меча заблистао је Рашон Томас са 14 поена од укупно својих 16 поена, а поред њега Вил Мозли је одиграо одлично под кошем, а добре роле пружи су и Јарамаз и Загорац.

Тренер црно-белих је упитан да ли би некога посебно издвојио.

"Ја не бих никога издвојио. Томас 12 дана није тренирао и не може се на превару. Једна утакмица у Бару са нервозом, а ова утакмица је била тако захтевна да мораш имати ритам, тренинг, ноге, али је најбољи део утакмице оставио за крај. Како су нам помогли Мозли, Раде у одбрани, одиграли три-четири врхунске одбране...Ако треба некога да издвојим, мој лични МВП је Маркус Пејџ. Одиграо мудру и тешку утакмицу. Они су озбиљна екипа, Бекер, Калнијетис, Камингс...Велики су, добра победа. Идемо опет на путовање, доста је било три дана у Београду", рекао је тренер.

Партизан има све победе из прве четири утакмице и практично обезбедио другу фазу.

"Идемо за Лимож. Играли смо добре утакмице, грешили смо, знамо да играмо утакмице кроз грешке, играмо одбрану. Каже скор 4:0, следећа утакмица биће још тежа. Само желим да преживим овај период, јер је заиста много тешко. Не тренирамо, много је путовања, само желим да играчи буду здрави", рекао је Тринкијери.

Осврнуо се на игру свог тима у одбрани.

"Да, то је игра у одбрана коју сам желео. То ми је био циљ, јер мислим да се тако игра одбрана у модерној кошарци. Прво полувреме смо 15-16 минута одиграли топ, 14 минута смо били просечни и последњих 10 јако добри", закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести