Тринкијери: Да Партизан оде што даље

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је циљ у новој сезони да његов тим изгледа што боље и да у такмичењима оде што даље. 
t
Фото: EPA/EFE TIMM SCHAMBERGER

"Прво је циљ да изгледамо као тим, да играмо као тим. Ово је 12 најбољих играча за мене које смо могли да доведемо. Циљ је да постепено изгледамо као тим, да мислимо и играмо као тим. АБА ће бити супер ове сезоне, много појачања, а Еврокуп... Милош Теодосић игра Еврокуп, то све значи. Морамо да идемо што даље, боље", рекао је Тринкијери новинарима у малој хали Штарк арене на отвореном тренингу.

Кошаркаши Партизан се од ове сезоне играће у Арени, која ће дом црно-белих бити наредних пет сезона. 

"Услови су врхунски. Добродошли у нашу нову, скромну кућу. Рекао бих у рудник, где ћемо имати шансу да много копамо, тако треба. Почели смо пре седам дана, за сада је све океј, али још нисам упознао тренера који је у августу несрећан. Надам се да ћете моћи да пишете о пуно лепих победа", истакао је Тринкијери.

Италијански стручњак напоменуо је да да очекује велику подршку навијача, а истакао је и да је задовољан је продајом сезонских улазница.

"Нова је екипа, не знам како то изгледа. Знам само да су сезонске карте ишле као пљескавица код мене. Навијачи су фантастични. Имамо такве резултате и од тога желимо да почнемо сезону. Љубав, страст, жеља. Желимо да се боримо за сваку утакмицу, сваки трофеј, све, све... Морамо да будемо ментално и физички агресивни. Све је ново. Једино што је остало исто су навијачи. Ово је изазов за све. Када је изазов, идемо, па ћемо видети где. Имам добар осећај о ситуацији", рекао је Тринкијери.

Он је додао да су Огњен Јарамаз, Никола Јанковић и Новица Величковић, иако нису још продужили уговоре са клубом, његови играчи и да тренирају, а осврнуо се и на Марка Пецарског и Стефана Јанковића, који су напустили тим.

"Свако одлучује шта жели у животу, како он мисли да треба. Ја њима из срца желим све најбоље. Сада је време да причамо о онима који су ту", рекао је италијански тренер и додао да се нада да ће нова сезона бити боља него прошла.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести