Тринкијери: Домаћи играчи нису довољни за Ваљак

Андреа Тринкијери, тренер кошаркаша Партизана, говорио је о појачањима за наредну сезону. Тринкијери је највише говорио о Немањи Гордићу и Рашону Томасу, првим појачањима црно-белих за сеозону 2019/20.
Trinkijeri Andrea/EPA/TIMM SCHAMBERGER
Фото: EPA/TIMM SCHAMBERGER

Италијански стручњак је говорио поводом информација да је 24-годишњи Американац имао понуду од евролигаша Макабија, али се одлучио на долазак у Партизан.

- Зашто је дошао у Партизан? Јер ће имати простора да се развија и зато што ме је питао о списку играча, Мели, Стрелниекс, Вонамејкер, Даријус Милер и ове године Лендејл, Маринковић... Онда је рекао ‘можда је најбоље да идем тамо где могу да постанем најбоља верзија себе’. Три пута сам причао са њим. Много евролигаша нам је било конкуренција. Баш ме је питао за те играче, како је текао њихов развој” - изјавио је Тринкијери. 

Милосављевић је био метар у голу. Продао сам чак и ’кућу на мору’ да бих га довео, али је онда лопта избачена из гола

Тринкијери је затим кратко, али ефикасно описао играча који игра на позицији крилног центра:  

- Енергија. Невиђена енергија.

Томас је претходну сезону, другу у професионалној каријери, провео играјући за Динамо Сасари, а поред њега у црно-беле дошао је и Немања Гордић, који је претходних неколико година провео у Будућности.

- Прво сам покушавао да пронађем домаће играче. Још ме боли колико су ми врата затворили директно у нос. Није могло ни да се прича о домаћим играчима. То је за нас било недозвољено. Волео бих да направим екипу с много домаћих играча, али то није било могуће. Онда смо тражили другачије. А, шта је најсличније домаћим играчима? Немања Гордић - истакао је Италијан.

Један од поменутих домаћих играча био је бивши ас Партизана Драган Милосављевић, који је ипак продужио уговор са Уникахом.

- Он је био метар у голу. Продао сам чак и ’кућу на мору’ да бих га довео, али је онда лопта избачена из гола. Има добрих домаћих играча, али тренутно су недоступни - закључио је Тринкијери.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести