Тринкијери: Играчима треба рећи браво

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизан Андреа Тринкијери био је задовољан после победе против Мега у 21. Колу АБА лиге.
trinkijeri2, tanjug tanja valic
Фото: TANJUG/ TANJA VALIC/Andrea Trinkijeri

"Прво полувреме смо машлиу нека ствари под кошем, имали смо егал. У другом је лопта боље ишла, били смо бољи у скоку и шуту и то је било довољно да победимо", рекао је Тринкијери на конференцији за медије после меча.

Црно-бели осигурали су прво место у АБА лиги и предност домаћег терена у мајсторицама у плеј-офу, први пут после девет година.

"Мислим да је добар посао мојих играча, који су пеглали целу годину. Данас нису била ту тројица играча, али ми смо пеглали и играли исто. Морамо њима рећи браво", рекао је Тринкијери и упитан је шта се дешава са Радетом Загорцем, Коријем Волденом и Стефаном Бирчевићем, који нису играли против Меге.

"Увек се тако деси када се дође 10-15 дана пред серију. Нису озбиљне ствари, пар зглобова, једно раме и то је то мање више."

Тренер црно-бели је током сезоне апострофирао да је ово тим играча у којем нико не зависи ни од кога, а да су сви битни, па је упитан и да ли је му је комплимент то што се у његовој екипи нико није истакао.

"Није. Тренери губе уткамице ,а играчи добијају. Задовољан сам што екипа игра на исти начин без три играча. Желимо да се брзо врате", закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести