Тринкијери пред Тренто: Специфична и тешка утакмица

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његов тим против Трента у 6. колу Топ 16 фазе Еврокупа очекује специфичан и тежак меч.
trinkijeri, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"После скоро месец дана се враћамо у Арену, мало смо се ужелели играња у тој атмосфери, иако имамо фантастичну подршку где год да се појавимо. Утакмица са Трентом је специфицна и на свој начин изузетно тешка. Они имају добре играче, у стању су да одиграју добро, али то у овој Топ 16 фази нису до сада показали", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Последњи меч Топ 16 фазе црно-бели дочекују на првом месту у групи Е са четири победе и једним поразом, док је Тренто на четвртој позицији са свих пет пораза.

"Сада немају шта да изгубе и играју да оставе што бољи утисак у свом последњем мечу сезоне у овом такмичењу. Са друге стране, нама победа дугорочно може много да значи. Али, морамо ићи корак по корак. За почетак, желимо да пред нашим навијачима одиграмо добру утакмицу и да се изборимо за победу", закључио је Тринкијери.

Капитен црно-бели Новица Величковић каже да његов тим меч са Трентом мора да одиграо максимално концентрисано.

"Играмо против екипе која има шта да покаже и верујем да ће дати све од себе да у последњем мецу оставе што јачи утисак. Морамо бити максимално концентрисани и спремни да 40 минута играмо у јаком ритму. После месец дана играмо у Арени, претходни пут је била пуна. Искрено, много би нам значило да и сада посета и енергија са трибина буду на слицном нивоу", поручио је Величковић.

Утакмица између кошаракаша Партизана и Трента игра се сутра од 21 сати у Штарк Арени, а тријумф против италијанског тима, донео би не само прво место у групи које је тим Партизана већ изборио, већ и укупно најбољи учинак у читавом Еврокупу.

На тај начин, цррно-бели би обезбедили предност домаћег терена у свим каснијим фазама такмичења, без обзира на име противника.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести