Учинак кошаркашa Војводине: Сезона добра, следи напад на АБА 2

Док осам најбоље пласираних српских  кошаркашких суперлигаша игра четвртфиналну серију, у новосадском прволигашу настављени су тренинзи, јер већ сада се мисли на следећу сезону.
sole
Фото: Dnevnik.rs

Војводине нема у плеј – офу, али црвено – бели су ове сезоне премашили очекивања, а дебело надмашили „стручне“ прогнозе, које су их након четири уводна пораза виделе на „једногодишњој екскурзији у првој лиги“.

„Задовољан сам сезоном, с обзиром да су остварена два главна циља: резултатски и развој младих играча“, предочава тренер Војводине Филип Соцек.

„И након четири пораза на старту КЛС чврсто сам веровао да ћемо се пласирати у Суперлигу, што смо касније успели да обезбедимо четири кола пре краја. И када смо губили нисмо играли лоше, а на тренинзима сам видео како момци раде и како се понашају. Одатле потиче мој оптимизам и у тренуцима када су ме гледали скоро као лудака“, каже Соцек.

Војводина се прошлог пролећа након две деценије пласирала у прву лигу, а у КЛС је ушла као најмлађи тим шампионата (просек испод 21 године). Ипак, иако је елементарна спортска логика у таквим околностима налагала да главни циљ буде опстанак у лиги, или да се избегне борба за очување прволигашког статуса, амбиције Воше сезале су до Суперлиге, што је и остварено.

„Велика ствар је била када се у тим вратио Крсто Бјелица. Такође, рад је давао резултат и био сам убеђен да је само питање времена када ћемо ући у серију победа. Нисмо се бавили калкулацијама, већ смо ишли из меча у меч. Радује ме што је тим врло добро одиграо најважније утакмице. Момци су показали да имају карактер и да умеју да се носе са притиском. Убеђен сам да без обзира колико је тимова улазило у Суперлигу, ми бисмо били међу њима“, сматра Соцек, који посебно истиче велику помоћ и заслуге стручног штаба - помоћних тренера Слободана Агоча и Марка Скока и кондиционог тренера Илију Малетића, као и председника Клуба Радомира Јованчевића.


Вратили публику

Као један од најзначајнијих искорака у минулој сезони Филип Соцек види и у чињеници да је Нови Сад делом кошаркашки „пробуђен“. 

„Вратили смо публику на Спенс и навијачима дугујемо велику захвалност што су током сезоне бодрили овај млади тим, чак и у моментима када су резултати изостајали“, каже Соцек.


Ова сезона је сигурно од великог значаја за младе играче који су први пут изашли на велику сцену, те имали прилику да одмере снагу са неким од најбољих тимова у земљи, попут Партизана и ФМП-а. Напредак је био евидентан.

„Кроз тренинге смо побољшавали игру, а кроз индивидуални рад ниво скаког кошаркаша. Од прошле сезоне је сачуван „костур“ тима, остварен је континуитет, што је врло битно. И за играче, и за мене као тренера, ова сезона је била изузетно велико искуство. Настављамо да радимо, а следећи степеник је АБА 2 лига“, каже Филип Соцек, који је више од три године на клупи Војводине, што је права реткост у српском спорту.        

Д. Кнежић

Плеј-оф Суперлиге

Ц. звезда – Вршац      89:50 (1:0)

Борац – Динамик        83:75 (1:0)

ФМП – Златибор         102:53 (1:0)      

Партизан – Мега Бемакс     97:68 (1:0)

Данас

Вршац – Ц. звезда      (21)

Динамик – Борац        (21)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести