Управа ЖОК Нови Сад склапа мозаик за елиту

Обрадовале су љубитеље игре преко мреже у Новом Саду играчице истоименог клуба пошто су се први пут домогле елитног ранга.
2
Фото: Р. Балаж

Следеће сезоне у Српској Атини играће се и најбоља женска одбојка, а у исто време биће то такмичарска година за памћење јер ће највећи град у Покрајини имати први пут три суперлигаша – поред девојака и Војводину НС семе и новајлију Нови Сад Манекс у мушкој конкуренцији.

У складу са јачином такмичења, управа ЖОК Нови Сад вредно ради на склапању тима за предстојећу сезону на чијем челу ће остати искусни стручњак Велибор Веско Ивановић. За сада је састав само напустила Тијана Јовановић, средњи блокер, сарадња је продужена са појединим играчицама, а стигла су и нова појачања.

Капитен Нађа Вујовић потписала је уговор на још годину дана. Она је поникла у Новом Саду и у дебитантској сезони клуба у Суперлиги наставиће да буде креатор игре. Теодора Скочајић је млада средња блокерка која је, такође, продужила боравак у клубу, као и Анђела Маринковић и Васја Филиповић, које играју на истој позицији. Дрес Новог Сада и даље ће носити Теодора Јолдић, примач сервиса.

После две сезоне у клуб се вратила Милица Петковић, такође, примач, а ново име је Емилија Михајловић, дизач. Она је са ОК Клек Зрењанин прошле сезоне играла у Суперлиги и њено искуство ће и те како значити Новосађанкама.

ЖОК Нови Сад и даље је у радном погону, а девојке ће на одмор почетком јула.   

К. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести