НОВА ПОБЕДА СРБИЈЕ "Орлови" сигурни против Грузије

Кошаркаши Србије победили Грузију са у другом колу квалификација за Европскоп првенство.
ФИБА
Фото: ФИБА

Србија је боље отворила дуел и води са 13:9 на средини првог квартала. "Орлови" за разлику од првог сусрета имају помоћ Огњена Добрића, који се моментално уписао у стрелце.

Наставила је наша селекција у истом ритму и прву деоницу завршила са плус девет, да би убрзо стекла и двоцифрено вођство. Међутим, тргли су се Грузијци и пришли на минус три средином другог квартала. 

Захваљујући Вањи Маринковићу, "орлови" су држали комфорнију дистанцу у односу на супарника, дошли до чак плус 13, али је слабијом игром у завршници другог квартала, наш тим изгубио нит и на велики одмор отишао са седам поена предности.

Упркос томе што је после Торникеа Шенгелије Грузија опасно запретила, уследио је одговор Марка Гудурића, чиме је вратио озбиљнији суфицит. До краја трећег квартала, Србија је задржала тај ниво игре и последњих 10 минута чекала са плус осам.

Испоставило се да је то било довољно за тријумф "орлова", у којем је најистакнутији био дуо Гудурић и Маринковић са 16 и 15 поена, док је домаће предводио Шенгелија са 17 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести