ВОША БЕЗ ПРОБЛЕМА ПРОТИВ "КЛОНФЕРА" Осећа се мирис титуле

Доминантном игром од почетка до краја, кошаркаши Војводине савладали ОКК Београд у 27. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и приближили се титули.
S. Šušnjević
Фото: S. Šušnjević

Новосађани су наступили без Луке Ашћерића, који се још увек опоравља од мањег захвата због пнеумоторакса.

Одмах у првој четвртини, актуелни лидер КЛС доказао је да планира да исправи лоше нападачко издање из претходног кола. Да је то био само лош дан доказано је када је Војводина уводних 10 минута завршила са 32 постигнута поена и у међувремену стекла двоцифрено вођство - 32:21.

Одлично распоређени минути, изврсни проценти шута и високих плус 21. То је био епилог првог полувремена, у којем је домаћи састав показао због чега је доминантан. Бравуре капитена Марка Љубичића обележиле су један период игре, да би се надовезао Бошко Бумбић погоцима са дистанце. Током највећег дела сусрета, "клонфери" су удвајали ниски пост ривала, према чему су се угледали на неке раније супарнике Војводине. 

Београђани су прошли као и сви који су то покушавали - кажњени су тројкама и испраћени са високим дефицитом.

Трећи део обележила је нешто слабија игра Новосађана, што је било и разумљиво с обзиром на то које је било стање на семафору. У игру је ушао и млади Лука Савановић и добио неколико минута да покаже тренеру Милошу Исаков-Ковачевићу да би можда у будућности озбиљније могао да рачуна на њега. Право ниоткуда догодио се потез кола у режији Џереда Канингема. Американац се задњом променом ослободио чувара и ефективно закуцао. 

Тако је Војводина одржала дистанцу у односу на супарника, која је износила 16 разлике. Остатак дуела протекао је у потпуној контроли Новосађана, који су уписали још једну победу и приближили се титули.

В. М. П.

Војводина – ОКК Београд 91:76 (32:21, 22:12, 16:21, 21:22)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Прпа, Милорадовић, Марчетић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 12, Бањац 15, Недељков 11, Љубичић 8, Ракићевић 2, Заграђанин 3, Бумбић 9, Савић 9, Николић 7, Савановић, Џонсон 13, Вучетић 2.

ОКК БЕОГРАД: Некић 2, Марковић 10, Вукчевић 8, Пауновић, Драгојевић, Павловић 4, Пантелић 15, Радаковић 8, Гачић 5, Мушицки 7, Петровић 17.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести