ВАБА лига: Бањалучанке „украле“ победу Новосађанкама

Кошаркашицама Војводине није била довољна двоцифрена предност почетком четврте деонице да забележе тријумф против Орлова из Бања Луке, у 8. колу ВАБА лиге.
С. Шушњевић
Фото: С. Шушњевић

Гошће су ривалкама дозволиле само девет поена у последњих десет минута, што је било одлучујуће да се из Новог Сада врате са позитивним резултатом.

После одмеравања снага у уводним минутима, Чарна Прокић је са две везане тројке била покретач серије 13:3, којом су Новосађанке завршиле првих десет минута. У наставку је и Јована Јововић била прецизна са дистанце, па је домаћи тим први пут дошао до двоцифрене предности. Од тог момента, Бањалучанке су заиграле агресивније у одбрани и полако „топиле“ минус. Нападачка продукција Војводине је затајила, неретко црвено-беле нису стигле ни да упуте шут на кош за 24 секунде, док је на другој страни екипа Орлова поентирала на све могуће начине – из рекета, са дистанце и полудистанце и до краја полувремена смањила заостатак на три разлике.

Када је почетком трећег квартала Тамара Рајић поравнала резултат, чинило се да би гошће могле да направе проблем Новосађанкама. То је био „аларм“ за Јовановићеву екипу, која је на крилима Саре Лумис серијом 11:0 поново успоставила контролу над мечом. И таман када се наслућивало да је Војводина на сигурном путу ка тријумфу, уследио је прави крах у последњих десет минута. Црвено-беле испустиле су вођство од 13 разлике почетком четврте четвртине, да би уследила драматична завршница у којој је Марина Ристић украла лопту Чарни Прокић, па су Новосађанке доживеле и четврти пораз у регионалном шампионату из девет утакмица. Војводина се сада налази на трећем месту на табели, а у наредном колу дочекује Триглав, 15. децембра.

Војводина 021 – Орлови 59:61 (20:12, 10:15, 20:12, 9:22)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала Петроварадин, гледалаца: 75, судије: Главурдић, Ћопић, Љоље.

ВОЈВОДИНА 021: Прокић 17 (6ук), Јаковљевић, Јанковић 10, Јовановић 10, Лумис 16, Живковић, Ле. Радуловић 2, Јововић 3, Марић, Вуловић, Ла. Радуловић 1, Селаковић

ОРЛОВИ: Ерак 4 (10ск), Требовац, Ристић 11, Зељковић 20, Рајић 14, Вулић, Шобот 12, Свитлица, Кондић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести