Вечерас (20) УТАКМИЦА ОДЛУКЕ: Кошаркаши Партизана и Звезде ИГРАЈУ ЗА ТИТУЛУ У АБА ЛИГИ

БЕОГРАД: У фанатичној и заглушујућој атмосфери коју су приредили навијачи, кошаркаши Црвене звезде су на крилима својих присталица изједначили против Партизана на 2-2 у финалној серији АБА лиге.
a
Фото: ABA liga/N. Jovanović

Као и прошле сезоне, играће се мајсторица, са тим што ће овај пут домаћин бити црно-бели састав, чији тренер Жељко Обрадовић је након четврте утакмице имао занимљиво излагање у вези са инцидентима и неспортским навијањем, стварима које су обележиле серију.

– Питали сте ме у „Арени” да ли сам чуо скандирања, а сада ја вас да питам, да ли ви вечерас чујете ово – упитао је Обрадовић новинара „Дневника”, који је одговорио потврдно.

– Гледао сам пре 15 дана НБА утакмицу нашег Николе Јокића коме се сви дивимо, али баш после те утакмице, наилазим на неки меч из 1988. године, играју баш Црвена звезда и Партизан. Био сам играч на том мечу. Трибине су биле пуне, а навијачи пола Партизанови, пола Звездини. Скандира се титула Београду. Како смо онда људи моји дошли до овога? Шта је ово у 2023. години? Да ли имамо неке експерте? Долазимо данас на утакмицу, а дете иде заједно са родитељима. Пљује аутобус и показује средњи прст, а мајка се смеје. Ко сеје ову мржњу? То је питање свих питања. Преклињем, молим их да навијају фер и спортски. То заслужују играчи и Партизана и Црвене звезде – навео је Обрадовић.

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић навео је шта би могло да одлучи предстојећи дуел.

– Пета је утакмица и мени је ово прва година и хоћемо да се сконцентришемо на ову утакмицу и надам се је један дан био довољан да припремимо мале промене и то ће бити врло вероватно неки индивидуални квалитет који ће одлучити пети меч – поручио је црногорски стручњак.

Ниједна екипа до сада није преокренула 0-2 у финалној серији регионалног шампионата, а последњи „брејк” направљен је 2017. године.

Мајсторица је на програму данас од 20 часова у „Штарк арени”. 

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести