Вечерас у Београду почиње фајнал-фор кошаркашке Евролиге

Београд, главни град Србије, други пут у последњих пет година биће домаћин завршног турнира кошаркашке Евролиге.
2
Фото: Евролига

У сусрету између актуелног шампиона Анадолу Ефеса и Олимпијакоса (18), потражиће се први финалиста најпрестижнијег клупског кошаркашког такмичења на Старом континенту. Три сата касније, Барселона ће, у шпанском “ел класику”, одмерити снаге с Реал Мадридом, чији победник ће решавати питање другог учесника дуела за титулу. Утакмица за треће место заказана је за суботу од 16 часова, док је финале на програму истог дана, али у 19 часова.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић присетио се искуства из 2018. године, када је “краљевски клуб” у финалу надиграо Фенербахче Жељка Обрадовића.


Стиже и Грег Попович

Грег Попович, тренер НБА екипе Сан Антонио Спарс, стиже у Београд на фајнал-фор, преноси Моцарт спорт. Прослављени стручњак је, као гост кампа „Кошарка без граница”, пре три године такође био гост главног града.

Такође, очекује се да и један од спонзора Евролиге, компанија Адидас, представи свог специјалног госта. Прошли пут је у Београду био Донован Мичел, који има уговор с немачким произвођачем спортске опреме. Поред Мичела, Адидасову опрему носе и Yејмс Харден, Демијан Лилард, Yејлен Браун и Ентони Едвардс, па ће бити занимљиво видети ко ће бити гост на Ф4.


– То је било изузетно такмичење које је остало у сећању свима у Београду, али и свим учесницима који су пре четири године били с нама. Још тада смо знали да ћемо се поново кандидовати за домаћина Ф4, али веома нам је жао што Берлин ове године, због епидемиолошке ситуације, није могао да организује финални турнир. Верујем да ће у наредним годинама тај немачки град бити домаћин фајнал-фора. Драго нам је што сте данас с нама, Београд је град кошарке и верујем да ћете се осећати као код своје куће. Верујем да ће дворана бити пуна, атмосфера права кошаркашка, као и да ћете понети најлепше утиске из главног града наше земље – рекао је Никодијевић.

На церемонији доделе награда најуспешнијима у минулој сезони Евролиге, признања су уручена најбољем стрелцу Василију Мицићу (Ефес), најкориснијем играчу Николи Миротићу (Барселона), најуспешнијем тренеру Јоргосу Барцокасу (Олимпијакос), првом дефанзивцу Кајлу Хајнсу (Армани) и “звезди у успону” Рокасу Јокубаитису (Барселона).

В. М. П.

Фото: Евролига

Доведите Жељка и бићете на фајнал-фору

Прослављени српски кошаркаш Дејан Томашевић говорио је за грчке медије поводом предстојећег фајнал-фора у Београду. Томашевић, који је у једном периоду своје каријере наступао за Панатинаикос, упитан је шта то треба екипи Панатинаикоса да би се вратила у врх европске кошарке.

- Кључ је Жељко Обрадовић. Доведи Жељка и идеш на фајнал-фор - одговорио је Томашевић.

Дејан је с Панатинаикосом освојио титулу европског шампиона 2007. године, а екипу је тада водио управо Обрадовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести