АБА лига: Величковић водио Партизан до победе над Игокеом

Кошаркаши Партизана победили су у гостима екипу Игокее 74:67 у утакмици 16. кола АБА лиге.
igokea partizan, igokea
Фото: Igokea/Nenad Vuruna

Партизан је до победе водио невероватни Новица Величковић који је имао 25 поена, али много више због доприноса капитена Партизана у подизању свог тима када је Партизан био у нокдауну. Сјајну партију Величковића није покварила ни техничка грешка Ђорђа Гагића после које је Игокеа почела да стиже Партизан у завршници.

Поред Величковића, код победника је најефикаснији био Вилијамс-Гос, али је шутирао очајно 4/16. Још 11 кошева је до искључења убацио управо Гагић. У Игокеи је чак пет играча било поентерски изнад десет поена, а најбољи је био Рикић са 15.

Почетак меча обележио је Ђорђе Гагић који је већ после два напада Партизана показао да би поприлично могао да намучи центарску линију Игокее.

Борбено су ушли црно-бели у меч и у тесној првој четвртини на старту дошли до предности 11:5. Игокеа потом смањује, а после првог офанзивног скока у мечу и долази до првог вођства кошем Ђорђа Милошевића у осмом минуту меча. До краја прве четвртине било је 15:15. Други период је боље почео Партизан. Игокеа је низала изгубљене, а црно-бели украдене и кошеве. Тако је Партизан до 15. минута водио са 27:18. Међутим, Драган Бајић тада мења одбрану своје екипе, а чињеница да Партизан готово ништа није могао да погоди споља тада је почела да узима свој данак. Игокеа је направила серију од 14:0 и повела са 36:30, а на полувремену је имала предност од 38:34.

Друго полувреме је било узбудљивије. Игокеа је имала 45:40 на половини треће деонице, али тада на сцену ступа невероватни Величковић који својим кошевима и борбеношћу почиње серију Партизана од 16:0. Током те серије се активирао Шалић, а тројку је напокон убацио и Вања Маринковић за „плус 11“ на 56:45. 
Уместо да искористе иницијативу, црно-бели су још једном попустили у последњој деоници. Величковић је погађао све што баци ка кошу, али је тим Ненада Чанка могла да кошта непромишљеност Ђорђа Гагића и техничка грешка коју је добио у 36. минуту. 
Тада долази до пада у игри гостију, Игокеа се уздиже, али до краја Партизан у сигурнијој пенал завршници односи важну победу у борби за четврто место и на крају плеј-оф АБА лиге.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести