Владана Вујисић: Драгоцени савети Соње Васић

После запажених партија прошлог пролећа у дресу нишког Студента, Владана Вујисић позвана је на припреме сениорске репрезентације Србије за Европско првенство и Олимпијске игре.
1
Фото: Приватна архива

Након тога, Ниш је заменила Новим Садом и потписала за Војводину, али, ипак, није све ишло жељеном путањом. Почетком сезоне дијагностификована јој је дискусхернија, која ју је одвојила од паркета на два и по месеца. После повратка, доказала је ова кошаркашица да ће бити важан део екипе коју предводи тренер Александар Јовановић.

 Имали сте прилику да будете део репрезентације Србије, која је касније освојила Европско првенство и остварила значајан успех пласманом међу четири најбоље екипе на ОИ у Токију. Каква искуства носите с припрема и кога бисте највише истакли?

- Искуства су дивна истакла је Владана у интервјуу за наш лист. - Одушевљена сам старијим саиграчицама, које су пре свега добри људи, увек спремни да нас подрже, дају савет, или само попричају и друже се с нама. Девојке чврсто стоје на земљи и то је нешто што ме је највише импресионирало. Ако бих неког морала да издвојим, то би била Соња Васић, која је проглашена за најбољу играчицу Европе, а која је у сваком тренутку показивала нама, млађима, шта значи бити човек и несебично нам је делила савете, и на терену, и ван њега. 

Репрезентација Србије, на челу с Марином Маљковић, већ дужи период прави велике резултате. Колико сте Ви напредовали уз њу?

- Селекторка Марина Маљковић је изврстан тренер и стручњак. Сваки секунд проведен у раду с њом, пуно ми значи. Посебно бих издвојила одбрану, на којој највише инсистира, која захтева агресивност и енергију у сваком тренутку и на свакој позицији.


Одбраном на Партизан

 У наредном колу домаћег шампионата гостујете Партизану. Шта очекујете од те утакмице и у чему мислите да би Војводина могла да пронађе своју шансу?

- Утакмица ће бити изузетно захтевна и тешка, јер Београђанке имају доста добрих играчица. Нашу шансу тражим у доброј и агресивној одбрани и брзом трчању, по могућству са што више контранапада. То би нам доста олакшало посао - истакла је Вујисићева.


Почетком ове сезоне прешли сте у Војводину. Зашто сте се одлучили на тај потез?

- Након неколико разговора с тренером, увидела сам да су се амбиције клуба поклопиле с с мојим, и решила сам да мој следећи корак буде баш прелазак у Нови Сад. Надам се да ћемо се на крају сезоне сви заједно радовати.

Прескочили сте један део сезоне због повреде. Колико Вам је било тешко да се вратите и да ли сте задовољни партијама које пружате после повратка?

- Повреда ме је одвојила од терена у незгодном тренутку. Опоравак је трајао дуго и било ми је потребно доста стрпљења. Никада до сада нисам оволико одсуствовала и, с те стране, било ми је јако тешко, али, уз подршку тренера, саиграчица и добар тренинг, све је прошло како треба. Нисам још увек на нивоу на ком могу да будем, али сам задовољна како се све одвија, уз ограду да увек може и боље и више - закључила је Владана Вујисић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести